Cyberpunk 2077: Phantom Liberty končno prejel datum izida

Skoraj tri leta po izidu igre Cyberpunk 2077 se razvijalec CD Projekt RED pridno pripravlja za lansiranje prve in edine razširitve, ki se bo imenovala Phantom Liberty. Ta dodatek bo nosil pomembno nalogo, saj bo želel poljski studio zopet prikupiti igralcem, ki so se jim z izidom originalne igre hudo zamerili.

CDPR zaradi tega ni ničesar prepustil naključju in namesto da bi na hitro skupaj sčarali nek DLC ter se nato spravili v delanje naslednjega poglavja, so zadnja tri leta v kovanje tega dodatka vložili vse moči. Zdaj se počasi pripravljajo na žetev vsega truda in če gre verjeti novemu napovedniku za Phantom Liberty znamo jeseni končno dobiti takšen Cyberpunk 2077, ki so nam ga obljubljali že na začetku.

Razširitev nam bo predstavila povsem novo zgodbo, ki se bo odvijala sredi nikoli prej obiskane četrti Dogtown, tja pa je zaradi nekega razloga strmoglavilo letalo predsednika države New United States. Našega junaka oziroma junakinjo V kontaktira skrivnostna oseba, znana samo kot Songbird, ta pa nam obljubi zdravilo za tisti okvarjeni biočip, ki ga nosimo v glavi, a v zameno moramo rešiti predsednika. Tako je vse pripravljeno za novo avanturo, ki jo CDPR opisuje kot vohunski triler, v njem pa bomo srečali cel kup novih in starih oseb. Med starimi znani je tu seveda Johnny Silverhand, ki ga bo zopet odigral Keanu Reeves, med novimi obrazi pa bo izstopal speči agent Solomon Reed, ki mu bo glas posodil Idris Elba.

Poleg nove zgodbe je razvijalec CD Projekt RED poskrbel za predelavo praktično vseh igralnih mehanizmov, ki so napajali originalno igro. Ti bodo uveljavljeni tudi v izvirni kampanji, tako da se lahko veselite povsem predelanega sistema veščin, oklepov in celo avtomobilov, ki bodo zdaj na sebi nosila orožja. Prihaja tudi dolgo obljubljeni predelani sistem policije, ki se bo zdaj zgledoval po igrah Grand Theft Auto, tako da bomo nabirali nekakšne zvezdice in bolj ko bomo poredni, bolj močni miličniki nam bodo za petami. Na najvišji stopnji se bo za nami zapodila specialna enota MaxTac, ob našem delanju kriminala pa znamo vsake toliko naleteti tudi na kakšnega močnejšega šefa.

Phantom Liberty tako ne bo samo dodatek, ampak v bistvu popoln preporod igre. Izid je načrtovan za 26. september, ni pa še jasno, ali bodo na isti dan izšle tudi posodobitve kot je predelan sistem policije ali pa bodo ti brezplačni popravki izšli skladno z dodatkom. V vsakem primeru bo igranje dodatne vsebine na voljo samo na PC-ju ter trenutni generaciji konzol, medtem ko je bila podpora za PlayStation 4 in Xbox One opuščena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime