Streamer xQc podpisal pogodbo s streaming platformo Kick, vredno kar 100 milijonov dolarjev

Zadnji, ki je probal iz nič spočeti konkurenčni streamerski servis, je bilo podjetje Microsoft. Mixer je sprva veliko obetal in Microsoft je celo odštel 50 milijonov dolarjev za veleznanega Ninjo, a tudi to ni pomagalo prinesti želenega dobička, zato se je platforma samo leto po podpisu te pogodbe zaprla, Ninja pa se je moral vrniti na Twitch.

Na sceni pa se je zdaj pojavil nov izzivalec, znan pod imenom Kick. Ta nima Microsoftovega denarja, a nič ne de, saj je ustanovitelj te platforme Ed Craven hkrati tudi lastnik internetnega kazina Stake.com, kar pomeni ogromen priliv denarja, ki je praktično neusahljiv. Spletno hazardiranje je pač zasvojljiv hobi, ki bo v svoje prste čisto vedno ujel neke nove nedolžne žrtve s polnimi žepi, tako da se Kicku še nekaj časa ne bo treba bati za svoje finance.

Platforma je zdaj na široko odprla denarnico in po poročanju spletne strani New York Times je zdaj za nabavo znanega streamerja Felixa “xQc” Lengyela stiskala pogodbo, vredno 70 milijonov dolarjev, z bonusi, ki bi to številko v dveh letih dvignila na kar 100 milijonov dolarjev. Za primerjavo si lahko ogledamo nedavno podpisano pogodbo NBA legende LeBrona Jamesa, ki bo za dve dodatni leti nošnje dresa Los Angeles Lakersov zaslužil 97,1 milijona dolarjev.

Kar je morda najbolj presenetljivo pri tej pogodbi ni samo vrtoglava cena, ampak dejstvo, da pri njej ni zapisana ekskluzivna zavezanost Kicku. xQc namreč lahko še vedno streama pri konkurenčnih servisih in že sam je izjavil, da se od Twitcha ne poslavlja, a bo na njem manj prisoten, saj bo nekaj časa moral nameniti tudi Kicku. Tam je med časom tipkanja tega članka njegov kanal nabral že nekaj več kot 145k sledilcev, včeraj pa je že zagnal svoj prvi prenos v živo.

Kick velja za malce kontroverzno platformo. Za razliko od konkurenčnih servisov na njem ni nekih strogih pravil, če pa že pridejo kakšne kazni, pa so te izjemno blage. Streamerji lahko uživajo tudi v bolj pravični delitvi prihodku, saj Kick od transakcij pobere samo 5 %, medtem ko Twitch zahteva kar 50 % in je šele pred kratkim uvedel malce bolj pravično razdelitev na 30 %, a je ta rezervirana samo za tiste streamerje pri koritu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime