Musk izzval Zuckerberga na dvoboj v kletki in ta je vabilo sprejel

Dvoboj med milijarderji se bo iz dirk v vesolje očitno preselil v območje fizičnih obračunov. Vsaj tako sta pred kratkim napovedala tehnološka mogotca Elon Musk in Mark Zuckerberg, ki sta se vsak preko svojega družabnega omrežja dogovorila za fizični spopad znotraj kletke, čeprav nekako dvomimo, da bo do njega res prišlo.

Dvoboj izvira iz novice spletne strani The Verge, ki se je dokopala do nekaterih novih informacij omrežja P92. To je zaenkrat kodno ime potrjenega družabnega omrežja, ki bo podobno Muskovemu Twitterju, le da bo ta sparjen z Instagramom in tudi drugimi omrežji kot je denimo Mastodon. To je prva resna grožnja Twitterju, za katerega je Elon Musk plačal kar 45 milijard dolarjev.

Vendar pa Musku ne gre v nos samo omrežje, ampak tudi odnos njenega lastnika Zuckerberga, ki naj bi med internim sestankom izjavil, da je v interesu vseh na svetu imeti takšno platformo, ki jo vodi nekdo normalna, razumna oseba. Zaradi te opazke je hitro zagnal svoj Twitter račun in javno zapisal, da cel planet zagotovo komaj čaka, da je pod Zuckovim palcem, brez druge izbire. Na njegovo izjavo je nato nekdo zapisal, da naj raje pazi kaj govori in da naj začne trenirati, nakar je Elon odgovoril, da je pripravljen na fizični obračun v kletki.

Zuck se očitno Muskovega izziva ni ustrašil in je na Instagramu zapisal, da naj mu Musk samo pošlje lokacijo, Musk pa je nekdo potrdil, da misli resno in da bi za lokacijo izbral oktagon v Las Vegasu, kjer so se odvili nekateri najbolj slavni spopadi v pretepaški ligi UFC.

musk

Seveda vsega skupaj ne gre vzeti preveč resno, kar je naknadno potrdil tudi sam Musk, ki očitno obvlada tehniko mroža, kar pomeni, da se uleže na nasprotnika, ta poteza pa nato povsem onesposobi nasprotnika. Vendar pa je to javno kreganje izvrglo kar nekaj zabavnih memov, pojavljati pa so se začele tudi teorije o tem, kdo bi bil v takšnem spopadu potencialen zmagovalec.

Skoraj vsi so prepričani, da bi v takšnem spopadu Zuck pometel z Muskom in da tole sploh ne bi bila kakšna pravična borba. Ne samo da je Musk pošteno starejši od ustanovitelja Facebooka, slednji dejansko pridno telovadi in ima vsaj nekaj izkušenj iz borilne veščine jiu-jitsu. Musk je po drugi strani videti povsem iz forme in njegova zadnja večja stvar, ki jo je dvignil, je bil bržda kakšen 14-palčni prenosnik, tako da mu v ringu ne bi pomagala niti njegova teža, zaradi katere bi hitro upehal.

Res je že skrajni čas, da nekdo zopet oživi nekdaj priljubljeno MTV-jevo risano serijo Celebrity Deathmatch, ki je njega dni prirejala ravno takšne fiktivne spopade slavnih oseb, a žal te ni več na sporedu od leta 2007.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime