Nekdo je že spočel kopijo Partisa, ki deluje bolje od originala

No, tole pa res ni trajalo dolgo. Najbolj popularen slovenski sledilnik torrentov Partis je po večletni borbi zaključil s svojim obratovanjem, slovenski pirati pa ne objokujejo samo njegove usode, ampak tudi pretresljivo smrt lastnika tega portala Boštjana, ki se je od sveta poslovil zaradi prometne nesreče.

Vendar pa Partis ni dolgo miroval in očitno so nekateri torrent sledilnik iz tršega materiala, zaradi česar jih ne bo tako zlahka uničiti. Tako kot je bil svetovno znani torrent sledilnik PirateBay že večkrat praktično pokopan, a se je vedno znova vrnil v obstoj, bo očitno tudi Partis povrnjen v novo življenje. Pisali smo že o temu, da je piratska skupina DrSi svoje izdaje filmov nameravala objavljati na zasebnem Discord kanalu, zdaj pa so se očitno člani ekipe spomnili boljše rešitve, vpoklicali še nekaj ljudi, ki vedo nekaj o postavljanju torrent sledilnikov in iz tega je nastala nova spletna stran Infire.si.

infire

Ta je začela hitro pridobivati na uporabnikih in veterane Partisa bo pri prvi prijavi pričakala znana slika uporabniškega imena, ki je praktično identična kopija Partisa. Še več: stran ima dejansko veliko boljšo funkcionalnost kot pa original, saj se je Partis vse od požara svojih strežnikov boril z nedelujočimi povezavami in hrošči, ki niso bili nikoli popravljeni. Infire po drugi strani deluje bliskovito hitro in edino težavo jim trenutno povzročajo potrditveni e-mail naslovi, saj zaradi navala uporabnikov strežniki enostavno ne dohitevajo povpraševanja. Med časom pisanja tega članka je stran nabrala že več kot 12k uporabnikov in objavila skoraj 700 torrentov, kar je za tako kratki čas izjemen uspeh.

Slovenska torrent skupnost je očitno hitro našla svoj novi dom, Infire pa kljub svojemu uspehu ne bo pozabil na svoje korenine, zaradi česar vas na domači strani zahvala Boštjanu, brez katerega ne bi obstajal ne Partis in ne njegov potomec Infire.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

14 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime