Partis je zdaj tudi dokončno mrtev

Saga o največjem slovenskem torrent sledilnikov je zdaj očitno prišla do neslavnega konca. Partis se bori za preživetje že dobri dve leti, saj so mu marca 2021 zgoreli fizični strežniki, takrat pa se je izkazalo, da ekipa na takšen udarec niti približno ni bila pripravljena.

Stran se je vse od takrat poskušala postaviti na noge, a izpadi strežnikov so bili pogosti in čeprav se je sledilnik sčasoma spet spravil na noge, na spletni strani velik del funkcij preprosto ni deloval. Izpadi delovanja so bili čedalje pogostejši in obširnejši, osebje pa kakšnega objasnila za nedelovanje ni želelo izdati.

Sredi aprila je na strani nekdo pod novico zapisal, da je razlog za nedelovanje večja prometna nesreča glavnega programerja, zaradi katere je bil ta tudi že v kritičnem stanju, a se je nato izvlekel iz življenjske nevarnosti in naj bi kmalu začel delati na popravkih.

To je bilo dva meseca nazaj, portal pa je še vedno ostajal nedosegljiv, nakar je kar na lepem izginila uradna Facebook stran, ki je imela nekaj tisoč sledilcev. Pojavila se je nova, na njej pa je uporabnik Partisa z imenom “metalcamp”, ki skrbi tudi za slovensko skupino filmskih piratov DrSi, zapisal, da je lastnik portala in glavni programer “antiloop” umrl, s tem pa se je nekako tudi zaključila zgodba Partisa, ki je pod njegovim poveljstvom še nekako deloval, zdaj pa bo za vedno šel pod rušo.

Partis naj bi še naprej obstajal preko Discord kanala, v katerem bo ekipa DrSi razpošiljala povezave do torrentov, vendar pa je seveda to daleč od tiste preprostosti, ki jo je nudila spletna stran, zaradi katere je lahko v Sloveniji piratsko vsebino vlekel vsak ata in teta, ki sta imela v lasti prenosnik ali PC. Spletna stran trenutno sicer še vedno deluje, a se v portal ni možno prijaviti, domeni pa bo veljavnost potekla 8. marca 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

  1. krade sube od drugih in si jih prisvaja kot njegove
    ga poznamo prevec tega škampa gdo gre urejat retail sube only morons and egoists

  2. Precej bolano, da daš članku naslov “dokončno mrtev”, ko umre lastnik strani.
    Ampak nisem pričakoval nekaj bistveno več od take strani in njenih prepisovalcev novic

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime