Prenosno konzolo Asus ROG Ally lahko zdaj naročite tudi v Sloveniji

Je ASUS-ov novi izum ROG Ally konzola ali PC? No, zanj se uporabljata oba naziva, saj je zadeva res podobna prenosni konzoli, a poganja operacijski sistem Windows 11, zaradi česar jo lahko označimo tudi za PC. Karkoli že je, zadeva je hudo popularna in je doživela svoj izid sredi junija, vendar pa je ni možno kupiti povsod po svetu.

Na uradni spletni strani sicer najdemo vrsto držav znotraj Evrope, kjer je omogočen nakup ROG Ally-ja, a Slovenije ni med njimi. Balkan na splošno ni preveč v interesu ASUS-a, zaradi česar tudi mi še nismo dobili svoje kopije naprave preko katere bi lahko naredili recenzijo. Bojda jo dobimo jeseni in ne bi bili presenečeni, če ni ASUS za vse balkanske recenziste odobril eno kopijo naprave, ki jo moramo nato pošiljati iz Srbije do Slovenije.

Kar je škoda, saj so prvi vtisi in testi naprave dokaj pozitivni. Gre za nekako močnejšo različico naprave Steam Deck, ki namesto Linuxa poganja Windows 11, to pa omogoči nalaganje zaganjalnikov in programov, ki so sicer na voljo tudi na Linuxu, a je treba za njihovo namestitev zavihati rokave. Pri Ally-ju pa je ta zadeva dokaj bolj enostavna, saj Ubisoft Connect, Battle.net in GOG preprosto snamemo, namestimo in že imamo na razpolago vse tiste igre, ki so na voljo tudi na običajnem PC-ju-. ASUS je stopil tudi v uradno partnerstvo z Microsoftom, tako da lahko na enostaven način namestite servis Game Pass in se zabavate v res ogromnem naboru iger, ki zahteva samo mesečno naročnino.

K sreči lahko tudi v Sloveniji zdaj kupimo napravo ROG Ally in to preko trgovine CyberPiggy. Cena je malce višja, saj Slovenija pač še ni uradno podprt trg, tako da je treba upoštevati še davek, skupaj pa cena na koncu nanese 899 €, je pa ob tem vsaj poštnina povsem brezplačna.

ASUS naj bi načrtoval tudi izdajo cenejše verzije naprave, ki se bo po ceni skušala kosati s Steam Deckom, ta pa naj bi izšla že enkrat letos, bolj podrobnega datuma pa zaenkrat še nimamo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime