Dying Light 2 danes dobiva pomembno posodobitev, ki bo igro naredila še bolj napeto

Igro Dying Light 2 smo označili za eno večjih razočaranj leta 2022. Sicer igra ni bila naravnost zanič, a razvijalec Techland ima potencial za ustvarjanje veliko boljših iger, kar so že dokazali z izdajo prvega dela. Na žalost se je nadaljevanje zapletlo v razvojni pekel, na koncu pa smo dobili trapasto zamišljen svet, ki ga je za povrh krasila naravnost neumna zgodba.

Vendar Techland ni obupal in vse od splovitve je začel delati na novih posodobitvah, ki so popravile nekatere največje hrošče, postopoma pa so začeli dodajati tudi nove funkcije. Malce smešno je dejstvo, da poskušajo s temi nadgradnjami v bistvu poustvariti vse tisto, kar smo imeli že v originalu, namesto da bi vse to bilo notri že v izidu in bi skozi posodobitve začeli vpeljevati novo in nadgrajeno vsebino.

Dying Light 2 je tako v zadnji večji posodobitvi Gut Feeling predelal sistem raztelešenja zombijev, tako da so naši udarci bolj uničujoči in nemrtvo meso zaradi tega leti na vse strani, se na pravilnih mestih lomi in čeprav zadeva na tem področju ne dohiti novejše izdanega Dead Island 2, je vseeno precej bolj impresivna kot pa ob izidu.

Nova posodobitev Good Night, Good Luck pa bo vpeljala eno stvar, po kateri pristaši serije vzklikajo že mesece. Igra bo namreč končno dobila bolj temne noči, ki bodo po novem spominjale na tiste iz originala. Tako boste med raziskovanjem ulic Villedorja zdaj videli zelo malo in uporaba svetilke bo skorajda nujna. A nočne ulice ne bodo bolj nevarne samo zaradi teme ampak tudi zaradi nevarnih zombijev Volatiles, ki se bodo zdaj prosto sprehajali naokoli. Spet, igra na tem mestu kopira prijeme originala, saj so ti nevarni zombiji ob izidu sicer obstajali, a smo jih našli samo znotraj stavb, zdaj pa bodo manj sramežljivi in vam bodo stregli po življenje tudi zunaj.

Posodobitev Good Night, Good Luck bo naredila tudi nekaj sprememb na področju parkourja, tako da boste med skakanjem v zraku imeli več kontrole nad svojim likom, poleg vseh teh nadgradenj pa se boste lahko udeležili novega dogodka Bloody Nights, ki se izteče 13. julija in bo igralcem med raziskovanjem temnih ulic prinašal dodatne nagrade.

Nadgradnja bo prišla enkrat danes, 29. junija, zato si je morda že zdaj pametno prenesti igro, nakar samo še snamete posodobitev. Dying Light 2 je sicer že prejel en DLC Bloody Ties, a ta ni preveč navdušil. Techland trenutno dela na večjem dodatku, vendar pa bo ta izšel šele enkrat v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime