Se nam res približuje predelava igre Red Dead Redemption?

Razvijalec Rockstar je leta 2010 vsem PC-jašem pokazal sredinca in svoj kavbojski naslov Red Dead Redemption izdal samo za konzoli PlayStation 3 in Xbox 360. S tem so se začela dolgoletna ugibanja o temu, kdaj bo zadeva naposled uradno prispela tudi na PC, vendar pa predelave ni in ni bilo. Govorice niso potihnile niti leta 2018, ko je izšlo nadaljevanje Red Dead Redemption 2, ki je kasneje vendarle prispelo tudi na računalnike, a s sabo ni prinesla izvirnika, ki zaenkrat ostaja ujet na konzolah predprejšnje generacije.

Zadnje konkretne govorice o morebitni predelavi smo slišali lani julija in te niso bile dobre. Rockstar naj bi res razmišljal o predelavi iger Red Dead Redemption in GTA 4, a ker je bila predelava Grand Theft Auto: The Trilogy tak polom, naj bi se založnik Take-Two premislil in ukinil nadaljnje takšne projekte.

Vendar pa jih morda ni povsem vrgel v koš. Spletna stran Gematsu je opazila, da je korejski odbor za starostne oznake v svojo podatkovno zbirko 15. junija vnesel novo klasifikacijo CC-NV-230615-001 in to ravno za igro Red Dead Redemption. Pri korejski klasifikaciji pomeni oznaka “NV” konzolno igro, za PC-je pa se uporablja “NP”, a čeprav je oznaka za konzolni naslov, to ne pomeni, da zadeva ne bo izšla za PC.

To je povsem nova klasifikacija igre, kar pomeni izdajo igre, ki je do sedaj še nismo dobili. Klasifikacije za originalno igro na konzolah Xbox 360 in PlayStation 3 in za kolekciji Undead Nightmare Collection in GOTY Edition obstajajo ločeno, tako da je pred nami oznaka za povsem svež vnos, za katerega bi bilo bolj malo smisla če ne bi Take-Two pripravljal novo izdajo igre.

To je zaenkrat najbolj uraden znak doslej, da Rockstar res nekaj pripravlja, čeprav ni ničesar uradno najavil. Korejske starostne oznake so v zgodovini že večkrat na takšen način predčasno razkrile igre – v bližnji preteklosti se je to zgodilo za igri Marvel’s Midnight Suns in God of War: Ragnarok.

Če je stvar resnična, potem bo zanimivo videti v kakšni obliki se bo pojavila. Bo Rockstar ponudil samo večjo ločljivost in malce izboljšane teksture kot v Grand Theft Auto: The Trilogy? Ali pa so se iz tega nekaj naučili in nas čaka predelava v pogon Red Dead Redemption 2? Ne ostane nam drugega kot čakanja in nekateri ugibajo, da se zna nekaj zgoditi 26. oktobra, ko bo nastopila 5. obletnica izdaje igre Red Dead Redemption 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime