Tista Gollum igra je bila tako zanič, da je pokopala tudi razvijalca

Nihče me bo presenečen, če si bo igra The Lord of the Rings: Gollum izborila naslov za najslabšo videoigro leta 2023. Gollum je bil sicer že pred izidom obsojen na propad, saj nikomur ni bilo jasno, zakaj bi kdo zasnoval celo igro o morda enemu najbolj osovraženih likov znotraj franšize Gospodarja prstanov. Gollum je bil uradno najavljen leta 2019 in se je takrat hvalil kot za enega prvih naslovov, ki bo znal resnično izkoristiti moč naslednje generacije konzol, a ko je razvijalke Daedalic Entertainment začel objavljati igralne posnetke, so upi o kvalitetni igri hitro zgrmeli na dno.

Nakar je igra izšla in hitro postala predmet internetnih norčevanj, saj ni bila samo porazna grafika, ampak tudi igralne mehanike, medtem ko je bilo hroščev toliko, da so odvrnili tudi tiste najbolj goreče oboževalce franšize. Daedalic je kasneje izdal tudi uradno opravičilo in se zavezal k izdajanju popravkov, a te besede igralcem niso zadostile, prodaja pa ni dosegla pričakovanj.

Nemška spletna stran GameWirtschaft je tako prva najavila, da bo Daedalic Entertainment zaključil z razvojem iger. Preklicani so bili vsi projekti, ki so bili trenutno v razvoju, med njimi pa naj bi bila še ena Lord of the Rings igra, kodno imenovana It’s Magic. Tudi v tej bi spremljali potovanje znanega lika, ki ga do sedaj še nismo videli skozi njegove oči in ga zdaj tudi res nikoli ne bomo videli.

Daedalic Entertainment še ni bankrotiral, ampak bo od zdaj naprej služil samo kot založnik indie naslovov, a izguba internega razvoja bo zahtevala svojo ceno. Od 90 zaposlenih jih bo službo izgubilo 25, ki naj bi jim Daedalic zdaj poskušal zaposlitev dobiti pri drugih razvijalcih.

Daedalic Entertainment sicer na razvoj dogodkov gleda optimistično in zaplet označuje kot “novo zgodbo v dolgoletni zgodbi podjetja”. Razvijalec je namreč spočel že celo vrsto naslovov in v njihovem portfoliju najdemo kar nekaj kvalitetnih zadev: od serije avantur Deponia do predelave knjige The Pillars of the Earth iz leta 2018, ki na Metacriticu drži oceno 78.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. sicer goluma nisem igral, a do zdaj preigranih iger od dedaluca ne morem granati.v vsebini je bilo napisano, da češ, zakaj pa so kot glavnega junaka dali ravno to spako? ni problem dato negativca ali spako, če zadaneš bistvo.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime