Meta naj bi že jutri zagnala svojo verzijo Twitterja, imenovano Threads

Mark Zuckerberg je resda redna tarča internetnih norčevanj in čeprav je morda njegova naložba v razvoj VR tehnologije bila malce nespametna, se tip še vedno dobro zaveda, kako služiti denar in kdaj predstaviti kakšen nov izdelek. Tako je zdaj izkoristil morda najbolj idealni trenutek za najavo nove aplikacije Threads, o tej pa se dolgo govoriči kot resni konkurenci Twitterja.

Namreč Twitter se že zadnje leto bori z raznoraznimi spremembami, ki jih je uvedel novi lastnik Elon Musk, trenutno pa je na najslabšem glasu doslej. Twitter je začasno omejil branje objav za registrirane in neregistrirane uporabnike, te omejitve pa so za redne uporabnike naravnost smešne, saj lahko neverificirani uporabniki brskajo po Twitterju nekaj minut in že dosežejo svojo dnevno omejitev.

Te zadeve so uporabnike seveda razjezile, zato so vsi glasno začeli iskati alternative. Od teh so omembe vredni dve: Bluesky, ki trenutno deluje po sistemu vabil in Mastodon, ki sicer pridno raste, a je še vedno daleč od baze uporabnikov, ki jo drži Twitter.

Meta je zdaj končno uradno najavila svojo verzijo spletnega objavljanja misli, ki bo očitno nosila preprosto ime Threads. Gre za aplikacijo, ki jo boste lahko povezali s svojim Instagram računom, zaradi česar ima Threads že na začetku ogromno bazo uporabnikov, ki lahko konkurira ali celo preseže Twitter. Meta se zna s tem elegantno izogniti največji težave frišnega družabnega omrežja, ki je lahko še tako zanimivo, a če nima uporabnikov, ni vredno počenega groša.

Pozorne oči uporabnikov so zdaj opazile, da se je aplikacija Threads pojavila tako na iOS kot tudi Android trgovinah. Meta je sprožila dokaj tiho kampanjo, ki zna postati viralna, saj so nekateri uporabniki opazili, da ob vnosu besede “thread” v iskalno okno Instagrama ven dobite virtualno vstopnico, ki izpiše vaše uporabniško ime ter datum izida, ki naj bi se zgodil jutri, 6. julija ob 16.00. Vstopnica vsebuje tudi QR kodo, ki vas preusmeri na uradno stran, ta pa trenutno ne vsebuje prav nobenih dodatnih informacij.

Zgornji triki za Slovence ne veljajo. V bistvu ne veljajo za uporabnike po celi evropski uniji, kar najbrž pomeni, da aplikacija pri nas jutri ne bo na voljo, težave pa najbrž povzroča zakonik GDPR – testirali smo celo vnašanje besede “threads” preko VPN-a in zadeva še vedno ni delovala. To je naknadno potrdil tudi irski regulator, ki je bil v kontaktu z Meto, slednja pa mu je potrdila, da zaenkrat ne načrtujejo izida aplikacije znotraj Evropske unije. Ker je to pač Meta bo aplikacija od vas pobrala res ogromno podatkov, tako da se pripravite za deljenje lokacije, zgodovine brskanja, zgodovine nakupov, Threads pa bo imel celo vpogled v vaše zdravstveno stanje. Musk se je iz tega že ponorčeval, a je temu navkljub novico o Threadsu sprejel nenavadno tiho. Verjetno se boji Marka in njegovega bližajočega spopada v fizičnem ringu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime