Netflix se obupano trudi ljudi prepričati v gledanje 3. sezone Witcherja

Netflix je objavil prvo polovico 3. sezone serije The Witcher in zadeva res ni požela nekega univerzalnega odobravanja, niti ni bila preveč pričakovana. Roko na srce sem se osebno komaj prebil čez 1. sezono in že takrat zaključil, da z ogledom ne namerava nadaljevati, vendar pa si Netflix takšnega razkošja ne more privoščiti, saj je v promocijo te serije in v bistvu v cel univerzum Witcherja vložil ogromno denarja, tako da preprosto mora delati na novi vsebini.

Koliko je ta kvalitetna je vprašljivo, a bolj slabo se ti piše, če že pred najavo 3. sezone sodelovanje odpove glavni zvezdnik Henry Cavill, ki je v seriji igral vlogo Geralta. Netflix se je na to menjavo hitro pripravil in praktično takoj najavil, da bo v 4. sezoni vlogo Geralta prevzel igralec Liam Hemsworth. Netflix je skušal s tem dati vtis, da bo s serijo vse v najlepšem redu in da jih odhod Henryja ne bo preveč bolel, a zadnja oglaševalska kampanja pokaže ravno obratno zgodbo.

Netflix je namreč na različnih koncih sveta na razne stavbe projiciral napis “Da, še vedno igra Geralta v 3. sezoni The Witcherja”. To se seveda nanaša na igralca Cavilla, ki se je s 3. sezono od serije poslovil in bo zdaj svoje talente raje izkoristil za filmsko rojstvo franšize Warhammer. Promocija je vsekakor zanimiva, a po drugi strani tudi smrdi po obupanosti, saj se zdi, kot da Netflix na kolenih prosi gledalce, naj vendarle namenijo nekaj pozornosti 3. sezoni.

Ta med kritikih ni bila toplo sprejeta. Prvih pet epizod namreč kaže ocene, ki strmo padajo. 1. epizoda je sicer dobila sprejemljivo oceno 7,1/10, a že četrta je padla na 5,6, peta pa se je malce popravila na 6,2. Spletna stran Deadline pravi, da je padla tudi gledanost, saj si je premiero 3. sezone pogledalo 15 % manj gledalcev kot pa premiero 2. sezone, gledanost pa je nato padala z vsako nadaljnjo epizodo.

Netflix je očitno mnenja, da gre slaba gledanost na račun odhoda Henryja, a uradni subreddit pokaže drugačno sliko. Oboževalci se namreč že dolgo pritožujejo, da serija ne sledi več knjigam, ki jih je spisal poljski pisatelj Andrzej Sapkowski, pritožbe pa letijo tudi na račun kostumografije, slabega scenarija, všeč pa jim ni niti izbira frizur – Jaskier je v novi sezoni resnično videti bizarno in je daleč od tistega šarmantnega trubadurja, ki smo ga spoznali v igrah in knjigah.

Druga polovica The Witcherja izide 27. julija in res imamo občutek, da zna Netflix kmalu dvigniti roke nad celim univerzumom in ne bi bili presenečeni, če bi bila 4. sezona hkrati tudi zadnja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Super povedno in tudi ta quote ¨Oboževalci se namreč že dolgo pritožujejo, da serija ne sledi več knjigam, ki jih je spisal poljski pisatelj Andrzej Sapkowski, pritožbe pa letijo tudi na račun kostumografije, slabega scenarija, všeč pa jim ni niti izbira frizur¨ pove dosti da se netlix ne drži nekih osnov. Pa naj popravijo tudi zakon o uporabi slovenskega jezika z eu regulatorji da nam končno dajo končno tudi SLOvenske podnapise v filme, serije ipd. Bi bil že cajt. Skrajni cajt

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime