UVI Desk Breacher – prva slovenska igričarska miza

Za uspešno igričkanje je bilo včasih dovolj, da si skupaj sestavil neko bež škatlo, ki so jo nato sparil s katodnim monitorjem in že si bil pripravljen za akcijo. Ostale stvari niso bile pomembne, saj si za miško in tipkovnico uporabil neke poceni HP-jeve izdelke, ki so se prodajali za par sto tolarjev, sedel pa si na kuhinjskem stolu in monitor balanciral na mizi, ki je bila ravno dovolj kakovostna, da je majavo držala par kilski katodnik.

Tehnologija pa gre naprej in skladno s tem se je spremenil vsak delček našega igričarskega kotička. Bež PC-ji so spremenili v elegantne črne škatle, s prozornimi ohišji, monitorji so sedaj izjemno tanki in lahki kot peresce, tipkovnica pa je zdaj mehanska in je dražja kot smo včasih odšteli za vsak PC.

Stvari so celo tako napredovale, da celo mize niso več takšne kot so bile njega dni. Slovensko podjetje UVI je za namene popestritve vašega igričarskega kotička spočelo mizo UVI Desk Breacher, ki je specifična namenjena igralcem, ki bi si želeli malce razgibati igralni prostor, ob tem pa ne bi radi zapravili preveč in se še vedno naslanjali na kvaliteten izdelek. Breacherja smo pod roke vzeli tudi mi in tako spočeli prvi uradni test slovenske igričarske mize.


VIDEO RECENZIJA


Specifikacije

  • Ime izdelka: UVI Desk Breacher
  • Širina mizne plošče: 136 x 60 x 1,6 cm
  • Višina: 71, 76 ali 81 cm
  • Obremenitev: do 100 kg
  • Cena: 249 €
  • Nakup: uradna stran

Paket vsebuje vse potrebno za sestavljanje in kot človek, ki je navajen predvsem sestavljanja opreme iz trgovine Ikea, sem bil presenečen nad enostavnostjo sestave, ki jo ponuja miza UVI Breacher. Tu so kovinske noge, ki jih sestaviš skupaj, gor namestiš leseno mizno ploščo in praktično si že pripravljen za igričarsko zabavo. Vrtalnika ne potrebujemo, saj so luknje za vijake že izvrtane vnaprej, tako da boste pri sestavi morali samo malce vijačiti in dobro je, če vam pri tem opravilu pomaga še ena oseba, a tudi sami lahko z malce okretnosti vse skupaj sestavite v slabe pol ure. Za sestavljanje so vam v pomoč navodila, ki obstajajo v fizični in tudi digitalni obliki.

Tisti bolj podjetni se boste poslužili še pridodanega LED traku, ki ga lahko priročno nalepite pod mizno ploščo ali pa na njen rob. Zadeva seveda ni obvezna, saj nekatere takšne osvetljava moti, za tisti bolj subtilni efekt pa lahko trak zalepite pod mizo. V praksi zadeva res lepo osvetli temačen kotiček in frajersko izpade na kakšnih slikah, če pa vam je zadeva odveč jo lahko tudi povsem izklopite preko kontrolerja na desni strani mize, preko tega pa lahko lučkam dodajate tudi različne efekte utripanja.

gaming miza
RGB osvetljava omogoča več načinov utripanj in res lepo poživi vaš gaming kotiček.

RGB lepo sovpade s celotno podobo mize. Celotna konstrukcija – od železnih nog pa do lesene mizne plošče – je odeta v fino črno barvo, kar da izdelku lep premijski videz, ki ne bo tuj praktično nobenemu kotičku vašega stanovanja.

Površina mize ima fino teksturo, ki pa rada pušča za sabo prstne odtise in je dovolj prostorna, da gor lahko elegantno naložite monitor, miško, tipkovnico in gor postavite še kakšno stojalo za slušalke. Širina 60 cm sicer ni titanska in čeprav je prostora načeloma dovolj za vsa opravila, ki jih zahteva šola in služba, lahko uporabnost še dodatno razširite, če se poslužite raznih UVI Desk dodatkov, ki jih je tule cel kup.

Na voljo imate posebno držalo za slušalke ali pa VESA nosilce za monitorje, ki dajo mizi povsem nove dimenzije uporabnosti. Mizna plošča ima vnaprej zvrtane luknjice na praktično celi površini mize, tako da lahko na desno stran postavite držalo za slušalke, na levo pa pričvrstite držalo za pijačo ali pa ustvarite kakšno drugo kombinacijo, ki bo vam bolj priročna.

breacher
Miza ima luknje izvrtane na vseh straneh, tako da si jo lahko preko raznih dodatkov povsem prilagodite svojemu slogu.

Največjo vlogo pri razširitvi mize zagotovo igra namensko VESA držalo za monitorje, ki je prav posebej prilagojeno za uporabo te mize. Breacher ima namreč na zadnji strani malce izrezan rob, ki ni tam samo zaradi estetike ampak igra pomembno vlogo prilagodljivosti. Zaradi tega roba namreč lahko mizo porinete povsem do stene, vmes pa bo ostal priročen prostor, skozi katerega lahko speljete vse potrebno kablovje, ki ga lahko vpnete v posebna držala in tako zagotovite lep in čist izgled mize. Ta prostor lahko izkoristi tudi VESA držalo z monitorje, ki je lahko enojno ali dvojno, na koncu koncev pa lahko ustvarite tudi trojno kombinacijo. Teža mize prenese do 100 kg, tako da je odveč skrb, da bi se kaj polomilo – razen seveda če mislite gor nameščati neke 48-palčne OLED monitorje, ki so v bistvu že televizorji.

UVI Breacher omogoča tudi nastavljanje višine. Preklapljanje med višinami sicer ni elektronsko, saj je UVI poskušal obdržati ugodno ceno izdelka in namenski krmilnik ter mehanske noge bi cenovno postavko dvignili strmo navzgor, a spreminjanje višine je vseeno omogočeno, bo pa za to treba malce zavihati rokave in preko vijačenja prilagajati višino. Višinsko lahko mizo preklapljamo med 71, 76 in 81 cm, kar sicer ni dovolj, da bi pri uporabi lahko preklapljali med sedenjem in stanjem, a je dovolj, da si jo sede lahko prilagodite svojim specifičnim zahtevam, prav pa pride tudi tistim najstnikom, ki rastejo kot fižol in znajo pri običajnih mizah naleteti na težave, ko začnejo s koleni zadevati rob mize. Za uravnavanje poskrbijo tudi dodatne nogice na dnu, ki jih nastavljamo preko enostavnega vrtenja.

breacher
UVI Breacher ima nosilnost 100 kg, tako da lahko gor namestite tudi trojico monitorjev.

UVI Breacher se je med našim testiranjem odlično obnesel pri vseh nalogah, ki smo ga od njega zahtevali. Še posebej nas je navdušil prirezan rob, ki se morda zdi neka obstranska zadeva, a v resničnem življenju smo že vsi naleteli na težave pri namestitvi mize, ki jo je bilo treba poriniti do roba stene, ob tem pa smo neizbežno začeli stiskati kable, kar nikakor ni dobro za njihovo dolgoživost.

Pogrešali smo edino preklapljanje med sedečim in stoječim načinom, a kakor smo že omenili, je ta funkcija izostala zaradi ohranjanja cene, ki je tule res ugodna. UVI Breacher si namreč lahko privoščite že za 249 €, a če boste redno spremljali promocije UVI-ja in njegovih partnerjev si lahko to mizo pridobite že nekje 200 €, morda celo kakšnega desetaka manj.

Opravili smo torej test ne samo prve igričarske mize, ampak mize na splošno in z ogledom teh izdelkov nameravamo nadaljevati. Naša naslednja tarča je ogled dražje ponudbe UVI Deska, ki je namenjena tako igričarski kot tudi pisarniški rabi, saj takšni izdelki v Sloveniji postajajo upravičeno izjemno popularni in prav je, da vsaj nekdo naredi iz njih tudi bolj globoke recenzije.

Vaša reakcija na recenzijo?

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več