Odkrita najbolj dragocena karta iz igre Magic: The Gathering, vredna 2 milijona evrov

Igra s kartami Magic: The Gathering oziroma njena založba Wizards of the Coast se je domislila nove genialne poteze in izdala novo uradno razširitev, ki vsebuje vsebino fantazijske serije Gospodar prstanov. Igralci so navdušeno spet začeli kupovati skupke kart in v rokah gledali nove podobe legendarnih herojev kot so Aragorn, Frodo in Gimli, vsak od kupcev pa je potihem upal, da bo v svojem skupku kart naletel tudi na najbolj redko karto od vseh – tisto, ki nosi sliko Prstana mogote.

Gre za najmočnejši artefakt znotraj Gospodarja prstanov in je zaslužen tudi za vse največje težave Srednje sveta. Skladno s tem je to izjemno redka karta, saj je tisk zapustila ena samcata, zdaj pa jo je nekdo končno odkril in si tako izjemno obogatil svojo zbirko.

Da je bila karta res najdena je potrdila Twitterjeva skupina Hipsters of the Coast, saj jo je nekdo dal overiti na spletni strani Professional Sports Authenticator, ti pa so ji podelili oceno 9, ki označuje skorajda perfektno ohranjeno karto. O odkritju je nato poročala spletna stran The Wall Street Journal, ki pravi, da želi lastnik karte ostati anonimen, dragoceno karto pa je odkril pičla dva tedna zatem, ko je izšla razširitev za Magic: The Gathering.

Ni še znano, ali bo anonimni lastnik karte to tudi prodal ali pa jo bo obdržal. Vse od najave dragocene karte so nekateri zbiralci začeli ponujati visoke zneske za tistega, ki bo karto odkril in jo bo želel tudi prodati naprej. Največjo ponudbo je trenutno izdala španska igričarska trgovina Gremio de Dregones, ki za unikatno karto ponuja točno 2 milijona evrov, hkrati pa bodo lastnika na svoje stroške prepeljali v Valencio in mu plačali namestitev. Če trenutni anonimni lastnik ponudbo sprejme, potem bo to postala daleč največ vredna karta v zgodovini igre Magic: The Gathering. Trenutno ta rekord drži karta Black Lotus, ki se je prodala za dobrih 540.000 dolarjev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime