Tale kopija igre The Last of Us za Nintendo Switch je smešno zanič

Igra The Last Hope – Dead Zone Survival je prejšnji teden izdala svoj prvi napovednik, kar je pri igralcih instantno sprožilo salve smeha. Gre za namreč več kot očitno kopijo iger The Last of Us, ki mojstrovini izpod rok razvijalca Naughty Dog ni podobna samo imensko, ampak tudi vizualno.

No, v bistvu je kopija tako zanič, da se Sonyju verjetno niti ne da poklicati odvetnika, ki bi ustvarjalca prisilil k umiku igre iz prodajnih polic. Takšne nelicenčne kopije sicer niso nič novega, a vajeni smo jih gledati bolj na Steamu in na telefonih, medtem ko je The Last Hope moč igrati le in zgolj na konzoli Nintendo Switch.

Kar je nenavadno, saj so Nintendo, Sony in Microsoft malce bolj previdni pri temu, kaj se sme in kaj ne sme pojaviti znotraj trgovin, medtem ko ima Valve za svojo PC trgovino Steam pri temu bolj odprte roke. Ravno zaradi tega je morda The Last Hope skozi teden postala takšna viralna zadeva, tako da jo je pod drobnogled vzel tudi popularni YouTube kanal Digital Foundry, ki je spočel daljšo recenzijo.

Igra je preprosto obup in čeprav se trudi kopirati The Last of Us na vse možne načine, je boleče jasno, da v razvojni ekipi ni niti enega talentiranega programerja. The Last Hope je bil ustvarjen v pogonu Unity, razvijalec pa je za oblikovanje stopenj in praktično vse vsebine pokupil vsebino znotraj Unityjeve vsebine in je nato vse skupaj poskušal združiti v neko “igro”.

Končni rezultat je katastrofa, ki je dolga nekje 15 minut in se v bistvu dogaja samo na eni ulici, ki je polna zombijev. A kratkost izkušnje je morda največji blagoslov te igre, ki kljub revni podobi ne more držati stabilnih sličic na sekundo, grafične napake lezejo iz vsake špranje, medtem ko se nobenemu ni dalo niti testirati igralnih vidikov igre. Digital Foundry je preračunal, da igra preprosto ne vsebuje dovolj streliva, da bi pokosil vse nemrtve, te pa lahko sicer napadete tudi z bejzbolskim kijem, ki pa z vsakim udarcem odgrizne nekaj vzdržljivosti, ta pa se ne obnavlja sama, ampak samo preko posebnih paketov, ki pa jih je, uganili ste, prav tako premalo.

Kot rečeno, The Last Hope je na voljo samo na konzoli Nintendo Switch, zanjo pa bo treba odšteti 8,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime