Umetna inteligenca vas zna zdaj preseliti v epizodo South Parka

Neverjeten napredek razvoja umetne inteligence je strah v kosti nagnal celemu Hollywoodu, zaradi česar so vsi igralci zložno stopili v stavko, ki ji zaenkrat ni konca. Hollywoodskim igralcem namreč ni niti malo všeč ideja, da zna umetna inteligenca kar sama pisati scenarije, preko tehnologije “deep fake” pa igralce ne zna samo pomladiti, ampak jih v vlogah povsem nadomestiti.

Tehnologija sicer še ni tako napredovala, da lahko nadomestila igralce iz mesa in krvi, ampak se temu cilju hitro približuje, zato se zdi, da vsi, ki delajo v filmski industriji največ lahko dosežejo ravno zdaj, preden umetna inteligenca ne postane preveč izpopolnjena in nadomesti tisoče talentiranih igralcev, scenaristov in režiserjev.

Kako bi bila videti sproducirana serija povsem iz strani umetne inteligence smo že videli, saj se na Twitchu še vedno vrti kanal Nothing, Forever, ki po cele dneve ustvarja unikatne epizode Seinfelda. Čeprav je Nothing, Forever impresiven, je še vedno bolj prototip kot pa nek resno delujoč izdelek, saj epizode in šale velikokrat nimajo smisla.

Podjetje Fable pa je nedavno predstavilo svoj prvi projekt The Simulation, ki je veliko bolj napreden, saj zna umetna inteligenca Showrunner AI delati ravno tisto, proti čemur trenutno protestira cel Hollywood. Showrunner AI zna namreč režirati, pisati scenarij, urejati epizodo, ustvarjati animacije in zraven še dobro oponašati glasove, kar so pokazali na praktičnem primeru znotraj serije South Park.

V testiranje teh konceptov se je spustila tudi spletna stran Engadget, čigar novinar je preko preprostega vmesnika izbral lokacijo epizode, izbral igralce, spisal dva stavka scenarija, v epizodo pa je vnesel tudi svoj lastni lik. Za njegovo oponašanje je umetna inteligenca zahtevala samo kratki avdio posnetek in eno sliko in že je bilo vse nared za snemanje epizode, ki v obseg traja nekje 5 minut.

Tudi Fable je na splet poslal svojo lastnoročno ustvarjeno epizodo, ki v mestece South Parka postavi Elona Muska in nekatere Hollywoodske igralce, tema epizode pa se vrti ravno okoli umetne inteligence in nevarnosti, da ta prevzame celotno filmsko industrijo.

Epizode niso popolne in oponašanje glasilk Carmana, Kyla, Buttersa in Stana niso povsem prepričljive, vendar so dovolj podobne, da ne motijo preveč. Kar je morda najbolj strašljivo je dejstvo, da scenarij celo ima nek smisel in da epizode celo nosijo šale, ki so dejansko slične South Parkovemu humorju.

Kaj vse zna postoriti Showrunner AI si lahko preberete v sledečem raziskovalnem prispevku, tehnologija pa žal ni dostopna kar vsakemu, saj jo namerava Fable izkoristiti za ustvarjanje lastnoročnih umetnopametnih serij, ki ne bodo kršile obstoječih licenc, te pa lahko pričakujemo že enkrat letos. Več o tem na uradni spletni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime