The Walking Dead: Betrayal je igra prijateljstev in izdaj

Franšiza Živi mrtveci ima resda cel kup televizijskih serij, a igričarski projekti so dokaj redki – vsaj tisti kvalitetni. Še najboljše so bile tiste avanture, ki jih je leta nazaj spočel razvijalec Telltale Games, od takrat dalje pa smo dobili nekaj podpovprečnih izkušenj za katere ni vredno izgubljati časa ali besed.

Čisto možno pa je, da bo ta niz slabih iger kmalu prekinjena, saj je razvijalec Other Ocean Interactive včeraj napovedal nov naslov The Walking Dead: Betrayal in ta je videti dokaj zanimivo.

Gre za nekakšno različico Among Us, le da boste tule gledali v malce bolj izpopolnjeno 3D igro, ki jo boste lahko podoživeli v navezi s še sedmimi drugimi igralci. Znašli se boste sredi Kanade, kjer nevarnost na vas preži pri vsakem koraku. Z drugimi igralci boste tako morali opraviti cel kup različnih nalog, nabirati surovine, kuhati in kovati orožja, seveda pa boste ves ta čas trepetali pred napadom nemrtvih.

Vendar pa zombiji ne bodo vaš glavni nasprotnik, saj se bodo v vaših vrstah nahajali izdajalci, ki želijo zaradi nekega razloga pokvariti vaše plane in pobiti ostale člane ekipe. Ti barabeži bodo tako skrivoma naokoli postavljali pasti, zastrupljali hrano ali pa vsake toliko razbili kakšen del ograje, kar bo na vas naščuvalo celo grupo zombakljev. Tako se boste proti nemrtvim morali boriti tudi proti ostalim članom ekipe in izdajalce izbezati na plano, seveda pa je treba biti pri temu previden, saj boste ob fentanju napačnega člana ekipe postali oslabljeni in tako še lažja tarča za pravega izdajalca.

Igralna formula za Betrayal morda ni nič novega, a se lepo vklaplja v to franšizo, ki je znana po kompliciranih družabnih sistemih preživelih in izdajstvih. Grafično je zadeva videti malce arhaično in vsake toliko se zdi, kot da manjka kakšen delček animacije, a morda je to splošni del vizualnega stila, ki ga bomo gledali iz izometrične perspektive.

The Walking Dead: Betrayal še nima datuma izida, bo pa zaprta beta startala 10. avgusta, za njo pa se lahko prijavite na uradnem Discordu. Steam stran prav tako že živi in tam si lahko ogledate še kakšno dodatno sliko.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime