Baldur’s Gate 3 naj bi vseboval kar 17k različnih koncev

Tretji del sage Baldur’s Gate se nam nezadržno približuje in glede na vse napovednike in testiranja verzije iz Zgodnjega dostopa nas čaka prava poslastica. Razvijalec Larian je igro celo prestavil na malce bolj zgodnji datum, saj so se bali neposrednega spopada s še enim velikanskim RPG-jem – Starfieldom – a glede na pokazano se trenutno bolj veselim igre Baldur’s Gate 3 kot pa njegovega bolj finančno podprtega konkurenta.

Igralno se bo Baldur’s Gate 3močno naslanjal na Larianovo zadnjo in hkrati najbolj popularno igro Divinity : Original Sin 2, tako da nas čaka taktični potezni boj, kjer bo veliko štel naš razvoj lika ter njegove veščine, ki bodo do izraza prišle samo v uigrani ekipi. A proračun je bil tule veliko višji, zato nas ne bo čakala naravnost čudovita grafična podoba, ampak tudi bogate vmesne sekvence, ki naj bi v obseg trajale kar 174 ur.

Larian je zdaj pred skorajšnjim izidom igre začel ven metati zanimive informacije, ki nam vzbujajo še večjo željo po prednaročilu. Genialna poteza je bil denimo napovednik, ki obljublja tudi romance in ena vroča scena pokaže zaljubljenost v druida Halsina, s katerim lahko celo seksate, medtem ko je on še vedno v obliki medveda. Samo zaradi te scene je prodaja igre močno poskočila in te dni je Baldur’s Gate 3 na Steamovi lestvici najbolj prodajanih iger celo na prvem mestu.

Chrystal Ding, ki je pomagal pri oblikovanju zgodbe, je v intervjuju za spletno stran Fextralife povedal, da ima igra celo 17k različnih koncev. Ding naj bi samo na oblikovanju vseh teh možnih koncev delal pol leta in čeprav je številka impresivna, jo je najbrž treba brati malce med vrsticami. 17k je tako velika številka, da nas ne čakajo neki radikalno različni razpleti, saj se ta cifra verjetno nanaša na razne variacije zaključnega dialoga, kjer je med enim in drugim koncem različen samo en sam stavek.

Kljub temu pa je številka impresivna in nam da vedeti, da bodo vse naše odločitve vredne upoštevanja in bodo vplivale na razplet dogodkov.

Baldur’s Gate 3 izide 3. avgusta za PC in PlayStation 5. Potegujemo se za kopijo za recenzijo, a glede na zadnje informacije, bodo te novinarjem razposlane samo dober teden pred izidom, tako da znajo recenzije

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime