Na splet ušle slike in posnetek Sonyjeve prenosne konzole Project Q

Sony je maja nekam sramežljivo napovedal povsem novo napravo Project Q, za katero se je sprva predvidevalo, da bo nekakšen naslednik Sonyjevih prenosnih konzol PSP in PlayStation Vita, a se je na koncu izkazala za precej bolj skromen izdelek.

Project Q namreč sam od sebe ne bo omogočal poganjanje iger, ampak ga bo treba najprej povezati z domačo konzolo PlayStation 5, iz te pa boste nato na napravi pretočno predvajali igre. Gre torej za preigravanje iger preko oblaka, le da je tule ta oblak domača konzola, tako da Project Q v bistvu lahko uporabljamo samo znotraj svojega doma, saj morata biti obe napravi povezani na isto Wi-Fi omrežje.

Na uradni predstavitvi je stvar delovala nekam nerodno, saj je pomisleke vzbujal dizajn naprave, ki je videti kot ogromen kontroler DualSense, ki ga je nekdo razdelil na dva dela in nato v sredino vrinil tablico premera 8 palcev z ločljivostjo 1080p.

Twitter uporabnik Zuby_Tech se je od nekje dokopal do prvih slik prototipa naprave in spočel je tudi krajši video, ki potrjujejo začetne domneve. Project Q je namreč tudi v praksi videti nekam nerodno, Zuby pa je z naprave odstranil tudi zaslon, za njim pa se skriva samo gola plastika, ki ne vzbuja ravno upov o kvalitetnem izdelku. Zanimiva je sicer možnost odstranjevanja sprožilnikov in gobic, kar ponuja tudi novejši kontroler DualSense Edge, naprava pa bo hkrati ponujala napredne učinke vibracij.

V videu lahko jasno vidimo, da Project Q poganja operacijski sistem Android in glede na to, da je uporabniški vmesnik v japonščini lahko sklepamo, da je napravo nekdo izmaknil na Sonyjevih domačih tleh. Na zaslonu se pojavi QR koda, ki pelje na mrtvo stran in tole zagotovo ni končna oblika uporabniškega vmesnika, saj predvidevamo, da bomo ob prižigu naprave ugledali samodejno zagnano namensko aplikacijo, ki nas bo nato povezala z domačo prižgano konzolo.

Project Q na uradni predstavitvi še ni dobil datuma izida. Jim Ryan, šef znamke PlayStation, je sicer na odru izjavil, da lahko napravo pričakujemo še enkrat letos in morda se to zgodi novembra, ko naj bi prodajne police ugledala tudi predelana verzija konzole PlayStation 5. Cena zaenkrat ostaja popolna neznanka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime