Lords of the Fallen dobil skoraj 20 minut dolg igralni posnetek

Založnik CI Games dela na nadaljevanju igre Lords of the Fallen 2014, ki se po novem imenuje zgolj Lords of the Fallen, že celo večnost in mnogo igralcev se je že od začetka spraševalo, zakaj v ta projekt vlaga tako velik proračun. Original je bil namreč med igralci slabo sprejet, saj se je preveč zgledoval po igri Dark Souls, dostavil pa bolj nerodno igralno izkušnjo.

Vendar pa je CI Games kljub temu vztrajal, vmes menjal razvijalce in je zdaj projekt pripeljal do točke, da lahko gledamo daljše igralne napovednike. In presneto, če ni zadeva z vsakim videom bolj impresivna. Novi razvijalec HEXWORKS se sicer še vedno malce preveč zgleduje po studiu FROMSOFTWARE – nova igra kopira vizualne elemente Elden Ringa, vendar pa je boj videti hudo napreden, animacije ter grafična podoba pa svojega idola na marsikakšnem mestu celo prekašajo.

Pri Soulslike igrah se največkrat zaplete pri boju, ki je preprosto premalo izpopolnjen ali pa mu manjkajo napredne animacije, tako da ples mečev in ogromnih zamahov šefov ni vedno pošten, saj igra včasih preprosto ne upošteva zakonov fizike. Lords of the Fallen je videti na tem mestu izjemno napreden, saj v igralnem posnetku vidimo več spopadov z nasprotniki, vsi naši udarci pa so videti, kot da za sabo nosijo pravilno težo. Tako imamo na izbiro bojevnike, ki bodo z dvoročnimi meči tresli tla in bolj lahke zmikavtske razrede, ki napadajo hitro in se lahko tako tudi urno izmikajo napadom. Animacije pri vsem temu ne zaostajajo, tako da nismo videli nobenega primera, kjer bi ob boju naš lik “drsal” po svetu, da bi le lahko ujel ustrezno animacijo udarca ali izmika.

Potem je tu še vizualni dizajn. Med igranjem bomo lahko preklapljali med dvema svetovoma Axiom in Umbral in to preko posebne svetilke. Včasih bo skok v drugo dimenzijo posledica smrti, spet drugič bo treba okolico razsvetliti, saj se nam bo samo tako odprla nova pot naprej. Morda znamo iz tega izgotoviti tudi kakšno uganko, kar je denimo nekaj, česar Elden Ring ne vsebuje.

Najbolj navdušijo šefi, ki so naravnost groteskni in mestoma spominjajo na nakaze, ki bi jih pričaral Bloodborne. Na tem mestu še posebej navduši zadnji šef v videu, ki ima čisto preveč rok, te pa mu celo štrlijo iz ust, boj z njim pa bo očitno pravi spektakel.

Če bo šlo vse po planu zna Lords of the Fallen pošteno presenetiti in morda je tole celo kandidat za eno najboljših iger leta. Izid je načrtovan za 13. oktober, na Steamu pa lahko zadevo prednaročite po ceni 60 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime