Nov dokaz, da se res pripravlja predelava igre Red Dead Redemption?

Prejšnji mesec so nenadoma zacvetele govorice, da se razvijalec Rockstar Games pripravlja za predelavo igre Red Dead Redemption iz leta 2010, ki je izšla na konzolah PlayStation 3 in Xbox 360, kljub svoji popularnosti in dejstvu, da je Rockstar naknadno izdelal nadaljevanje, igra nikoli ni doživela predelave za moderne sisteme, na PC-ju pa jo lahko preigravamo zgolj preko emulatorjev.

Največji povod za govorice je bila korejska komisija, ki je novemu vnosu za igro Red Dead Redemption podelila nove starostne oznake in klasifikacije, ki so ločene od originalne igre. Korejci so na ta način že večkrat predčasno izdali podatke o nenapovedanih naslovih, ki so jih nato sledile uradne najave.

Včeraj pa so se pojavile nove informacije, ki tokrat izvirajo iz strani samega Rockstarja. Vedno čuječi Tez2 je na Twitterju podal informacije o prenovljeni strani razvijalca Rockstar Games, ki je za igro Red Dead Redemption naložila novo sliko, to pa označila s kodnim imenom RDR1RSP. Ta oznaka bi lahko pomenila Red Dead Redemption 1 Rockstar Presents, kar bi bil samo daljši naslov obstoječe igre, a čisto možno je tudi to, da ime pomeni Red Dead Redemption 1 Remake/Remaster Single Player.

Možno je, da Rockstar samo posodablja spletno stran in želi vse igre spraviti pod enako poimenovanje Rockstar Presenets in se vsi slinimo brez razloga. A po drugi strani bi bilo to presneto veliko naključje, da se je po korejski starostni oznaki Rockstar ravno zdaj odločil prenavljati stran več kot 10 let starega naslova.

Da Rockstar morda res prenavlja to svojo starejšo igričarsko klasiko je na nedavni podcast epizodi Sacred Symbols potrdil tudi Colin Moriarty – bivši urednik spletne strani IGN. Colin je v epizodi povedal, da je na lastne oči videl obstoj predelave in da sam verjame, da bo ta najavljena enkrat v avgustu. Prenova spletne strani je dober pokazatelj, da se Rockstar pripravlja na večjo napoved, ki bi se lahko zgodila v prihajajočih tednih.

Vprašanje ostaja kakšno točno predelavo lahko pričakujemo. Po eni strani verjetno Rockstar ne želi v takšen projekt vnesti preveč proračuna, saj je ekipa zaposlena z delom na GTA 6 in bi tako lahko dobili samo nadgradnjo originala, ki bi vsebovala podporo za višje ločljivosti in novejše konzole ter PC. A po drugi strani si morda želi razvijalec popraviti vtis zaradi slabih predelav GTA trilogije in bi znal prvi del prenesti v pogon dvojke, kar bi bil večji podvig. Morda zna razvijalec narediti nekaj v slogu Naughty Doga in njegove predelave igre The Last of Us, le da bi v primeru Red Dead Redemptiona Rockstar moral še malce prilagoditi vsebino in bolje povezati dogodke obeh iger – dvojka je v bistvu preddel prvega dela, a protagonist John nikoli ne omeni Arthurja, glavnega junaka drugega poglavja.

Ostane nam samo ugibanje in čakanje, če nas morda Rockstar res s čim preseneti že naslednji mesec.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime