Max Payne 3 ima zdaj končno originalen obraz

Ah, Max Payne 3. Tretji del ene mojih neljubših franšiz danes šteje že več kot 10 let in v tej trilogiji velja za najbolj sporen del. Za razliko od prvih dveh poglavij je tretji del spočel razvijalec Rockstar, ki je leta nazaj pravice do franšize odkupil od originalnega finskega razvijalca Remedyja, nakar so Američani ustvarili svojo interpretacijo slavnega zamorjenega detektiva, ki se je tokrat mudil znotraj Brazilije.

Max Payne 3 je bil daleč od slabe igre, a preprosto je bila sončna Brazilija prevelik odmik od oblačnega, mestoma zasneženega New Yorka, ki nam je prvi dve igri ravno zaradi svoje lokacije tako priljubil. Tretji del dejansko vsebuje kratko sekvenco, kjer se spet vrnemo v ameriško velemesto in tisti kratki izsek igre nam pokaže, kako bi se preigraval starošolski Max Payne, ki je preoblečen v bolj moderno grafično podobo.

Modder AlexSavvy je zdaj v tretji del vnesel še nekaj pridiha nostalgije. Glavnemu junaku je namreč zamenjal obraz in stas s tistim, ki smo ga videli v originalni igri. Max Payne je skozi trojico iger šel čez prav toliko transformacij, a moj najljubši obraz je še danes zagotovo tisti, ki smo ga videli v originalu. To niti ni presenetljivo, saj za originalnim obrazom stoji Sam Lake, vodja studia Remedy Entertainment, ki je bil preprosto idealen za to vlogo.

AlexSavvy ni samo prenesel njegovega obraza, ampak je poskrbel tudi za pravilne obrazne animacije, Max pa je tudi malce shujšal in je tako bolj podoben modelu iz prve igre. Modder je k vsemu temu dodal še različne frizure, ki se skozi igro spremenijo večkrat, tako da je za navidez tako preprosto modifikacijo bilo narejenega kar precej dela.

Mod si lahko prenesete na naslednji povezavi, z njim pa se ni pametno povezovati v večigralske obračune.

Franšiza Max Payne počiva že več kot desetletje, a k sreči se bo kmalu dvignila iz pokoja. Ker Rockstar Games dandanes dela samo še vsebino iz GTA-jev je za delo zagrabil originalni ustvarjalec Remedy Entertainment, ki trenutno dela na predelavi prvih dveh iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime