Saw X dobil prvi napovednik, ki je videti naravnost slastno

Nekaj dni nazaj smo pisali o temu, da bo grozljivka Žaga še letos dobila svoj deseti del, založnik Lionsgate Movies pa nam je včeraj postregel s prvim napovednikom.

Že ob najavi projekta je bilo znano, da se v vlogo Johna “Jigsaw” Kramerja vrača igralec Tobin Bell, ki bo tokrat, tako kot je bilo v prvih filmih, igral osrednjo vlogo, okoli katere so se nato razpletali vsi drugi dogodki. Tobin je mojstrski igralec in samo to, da se je odločil za sodelovanju pri filmu je bil dober znak, da se morda Žaga spet vrača na svoje kvalitetne začetke, to tezo pa je zdaj prvi napovednik samo še dodatno utrdil.

Dogajanje bo umeščeno med prva dva filma, Jigsaw pa se je v teh ukvarjal z osebnimi problemi, saj so mu zaradi neozdravljivega raka šteti dnevi. Odpravi se na eksperimentalno zdravljenje v Mehiko, ki je videti legitimno, a ko se John zbudi iz narkoze izve, da mu raka sploh niso odstranili. Vse skupaj je bila prevara, ki pa je naš antiheroj ne namerava požreti brez da ne bi najprej dobil svojo dozo maščevanja. S pomočjo partnerke Amande ugrabi celotno prevarantsko ekipo, ki vključuje tudi glavno zdravnico, nakar jih vse skupaj spravi na kup in jim na pot postavi smrtonosne pasti, ki so skozi leta postale štempelj te serije grozljivk.

Napovednik je odlično režiran, saj lahko vidimo nekaj pasti, a ne vseh njihovih posledic. Te bomo izvedeli samo ob ogledu filma, kar je pravilen pristop, saj dandanes čisto preveč grozljivk in trilerjev že predhodno razkrije vse svoje čare, zaradi česar imaš nato bolj malo razlogov, da bi obiskal kino. A že iz teh kratkih kadrov lahko vidimo, da bo kri tekla v potokih, saj ujete prevarante čakajo stvari kot je lomljenje prstov in vrtanje s svedrom v svojo lastno lobanjo, za eno past pa bo treba v posodico natočiti dovolj krvi, preden se bo ta deaktivirala. Nekaj skrbi je sicer povzročalo dejstvo, da bo Tobin igral isto vlogo kot 20 let nazaj in da bodo morda producenti morali uporabiti kakšno tehniko pomlajevanja. Skrbi so bile odveč, saj se je igralec očitno tako dobro postaral, da v bistvu niti ne vidimo kakšne blazne razlike, pa čeprav jih danes šteje že 80.

Kriki bolečin bodo kinodvorane začeli prevevati že 29. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime