Tudi Lenovo naj bi pripravljal svoj prenosni PC

Trg prenosnih PC-jev postaja čedalje bolj popularen. Na njem je še vedno najbolj popularen Valvov Steam Deck, ki pa teče na operacijskem sistemu Linux, kar nekaterim igralcem povzroča težave, saj na napravo ne morejo na enostaven način namestiti zaganjalnikov iger tipa Battle.net in Epic Games. To pomanjkljivost se je odločil izkoristiti ASUS, ki je nedolgo nazaj predstavil svoj izdelek ROG Ally, ta pa je začel hitro izginjati iz prodajnih polic – v Sloveniji še ni uradno na voljo, a si ga lahko kljub temu rezervirate tule.

V dirko prenosne zabave se naj bi po informacijah spletne strani Windows Central zdajle spustilo tudi podjetje Lenovo. Naprava naj bi se imenovala Legion Go, o njej pa imamo bore malo informacij.

Viri pravijo, da naj bi nova naprava podpirala operacijski sistem Windows 11, znotraj nje pa naj bi se nahajal procesor AMD Phoenix, ki je namenjen igranju na ultra lahkih in tenkih prenosnikih. Legion Go naj bi vseboval zaslon premera 8 palcev, ločljivost pa zaenkrat ostaja neznanka.

To je v bistvu vse, kar je trenutno znanega o tem izdelku. Spletna stran Liliputing je leta 2021 na Lenovovi uradni strani ven izbrskala slike, ki prikazujejo takratno idejo takšne prenosne naprave Legion Play. Stvarca nikoli ni prišla na proizvodno linijo, se je pa na Kitajskem rodilo nekaj prototipov, ki so poganjali operacijski sistem Android, zaradi česar Legion Play ni targetiral istega trga kot Steam Deck in ROG Ally. Čisto možno je, da se je Lenovo od takrat premislil, ko je ugledal prodajne številke Ally-ja in se tako odločil spočeti svojega lastnega tekmeca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime