Street Fighter 6 turnir prekinjen, saj je nekdo pozabil izklopiti mod za golo pretepačico

Ko se enkrat igra pojavi na PC-ju bo slej ali prej podvržena tudi brskanju po datotekah in predani igralci bodo začeli ustvarjati svoje lastne ustvarjene modifikacije, ki jih bodo nato tudi radodarno delili preko spleta. Takšna je pač kultura iger na računalnikih in je v bistvu postala že tradicija. In zagotovo ni nihče presenečen, da se med prvimi modi pojavijo tisti, ki igralne like slečejo do nagega, nakar lahko gledamo v gole riti, tisti bolj predani modderji pa likom nataknejo še bradavičke in celo sramne dlake.

To je pač čar PC igričarstva, kjer si lahko vsak prilagodi igralno izkušnjo svojim zahtevam. Problem pa nastane, ko te zasebne stvari, ki bi te morale zabavati samo v enoigralskih izkušnjah, preseliš na Twitch in jih razkažeš tisoče gledalcem.

Ravno nekaj takšnega se je zgodilo na nedavnem turnirju iz igre Street Fighter 6, kjer sta na oder stopila pretepaška lika Chun-Li in Kimberly, s tem da je Chun-Li bila povsem gola. Njena razgaljenost ni posledica kakšnega DLC-ja, ki bi ga prodajal Capcom, ampak posledica moda, ki ji je odvrgel obleke. Komentatorja sta za nekaj sekund povsem obnemela, nakar je bil prenos v živo prekinjen, komentatorja pa sta ob lepi dozi smeha pripomnila, da ima Chun-Li res zanimiv kostum in da je zdaj jasno, zakaj je Street Fighter 6 označen za igro s starostno oznako 18+.

Kar je še posebej zanimivo pri tem spodrsljaju je dejstvo, da moda nista pozabila izklopiti igralca, ampak tisti, ki je gostil prenos v živo. Modi namreč delujejo tako, da se pokažejo samo v primeru, če imaš zanj nameščene datoteke. V praksi to pomeni, da sta oba igralca na svojih zaslonih videla povsem običajna borca, a ker je imel gostitelj prenosa v živo nameščen mod, so golo Chun-Li videli vsi tisti, ki so zadevo spremljali preko Twitcha.

Ker vemo, da boste vprašali: mod najdete tule, a boste za prevzem morali registrirati račun in med nastavitvami omogočiti prikaz sporne vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime