Quake 2 naj bi prejel predelavo

Tule je še ena govorica o predelavi, ki se zna ali pa ne zna zgoditi v bližnji prihodnosti. Dokaj zanesljivi vir billbil-kun namreč trdi, da naj bi Bethesda pripravljala predelavo igre Quake 2 iz leta 1997, najava pa naj bi bila uradno spočeta na letošnjem festivalu Quakecon, ki se bo odvil med 10. in 13. avgustom.

Prve namige o morebitni predelavi je sicer prva opazila spletna stran Gematsu, ki je na južnokorejski strani za starostne oznake iger opazila nov vnos za igro Quake II Remastered, to pa se je zgodilo letos junija. billbil-kun pravi, da je ta prenova resnična, a da zaenkrat še ne ve, ali se bo predelava prodajala pod oznako Remastered ali pa Enhanced. Takšno predelavo je namreč Bethesda že spočela za prvi Quake in sicer leta 2021, ta pa je izšla pod imenom Quake Enhanced in to na PC-ju ter konzolah trenutne in prejšnje generacije.

NVIDIA je sicer Quake 2 plodno izkoristila za promocijo svojih RTX grafičnih kartic zaradi česar smo dobili manjšo predelavo igre Quake II RTX, ta pa je vsebovala prelestne ray tracing učinke. V bistvu je že tale manjša olepšava povsem zadostna, a Bethesda očitno meni, da lahko iz te ostarele igre iztisne še malce več, takšen tretma pa si ta legendarna igra vsekakor zasluži.

Quake 2 nam je ob svojem izidu predstavil zanimivo enoigralsko kampanjo, igralci pa nato kar dolgo časa niso dobili nove štorijalne vsebine, saj je razvijalec id Software spočel tretji del Quake 3 izključno za večigralske namene, ki si je kar nekaj časa izmenjaval udarce z igro Unreal Tournament. Novo enoigralsko vsebino je prinesel šele Quake 4 in sicer se je to zgodilo leta 2005.

Že kar nekaj govoric o predelavah trenutno plava po zraku in zaenkrat ostajajo nepotrjene. Poleg igre Quake 2 naj bi Bethesda odobrila tudi delo na prenovi naslova The Elder Scrolls: Oblivion, razvijalec Rockstar pa naj bi po vseh teh letih končno na PC spravil kavbojski hit Red Dead Redemption 1.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime