Izcurljale nove informacije za iPhone 15

Od vseh napovedi, ki smo jih letos pričakovali od podjetja Apple, je največ pozornosti zagotovo pritegnil Vision Pro – njihova pionirska VR očala, ki pa s predstavitvijo niso preveč navdušila in skupaj z astronomsko ceno je to hitro postal izdelek, o katerem redko kdo sploh izdavi kakšno besedo.

Vendar pa se Apple tudi letos lahko še vedno nasloni na novo generacijo telefonov iPhone, ki bodo letos izšli v že svoji 15. generaciji. Spletna stran Bloomberg se je dokopala do nekaj novih informacij, ki predstavljajo lepo evolucijo te telefonske linije in novosti je dovolj, da zna po nakupu seči roka tudi tistega, ki si doma že lasti prejšnjo ali predprejšnjo generacijo telefonov iPhone.

Bloomberg poroča, da se bodo spremembe zgodile v celotni liniji telefonov – od tistih najcenejših do tistih najdražjih modelov. Običajni iPhone 15 in 15 Plus se bosta poslovila od klasične zareze na vrhu telefona in bosta namesto tega dobila zarezo Dynamic Island, ki sicer še vedno prekine zaslon, a je interaktivna in je bila prej na voljo samo na dražjih modelih. Oba modela naj bi dobila nadgradnje na področju kamer in naj bi ju poganjal procesor A16, ki je do sedaj poganjal iPhone 14 Pro.

Inačici telefona iPhone Pro in Pro Max bosta zahvaljujoč tehnologiji LIPO, ki izvira iz Applovih ur, dobila tanjše stranice, ki naj bi se iz 2,2 mm zmanjšala na vsega 1,5 mm. Obe verziji dražjih telefonov naj bi dobili tudi robove iz titana, ki bo nadomestil nerjaveče jeklo in bo tako bolj vzdržljiv.

Morda najbolj pomembna nadgradnja bo prišla v obliki kabla za polnjenje. Serija telefonov iPhone 15 naj bi bila prva, ki bo zavrgla priklapljanje preko vhoda Lightning in bo prešla na standardiziran priklop USB-C. To sicer ni izgruntavščina Appla, ampak Evropske unije, ki je sprejela zakon, da morajo od leta 2024 vse nove naprave nujno vsebovati priklop USB-C, s čimer naj bi se izognili odvečnemu elektronskemu odpadu.

Tehnično gledano zna tudi letošnja generacija telefonov iPhone še vedno vztrajati na Lightning priklopih, saj naj bi Apple tudi letos nove telefone v prodajo porinil septembra, Bloomberg pa je ob tem še navedel, da lahko pričakujemo za njih nekoliko višjo ceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime