Mod za GTA 5 vas postavi v vlogo policista, medtem ko NPC-je poganja umetna inteligenca

Da bo umetna inteligenca igrala veliko vlogo pri ustvarjanju modov smo napovedali že takrat, ko se je na spletu prvič pojavil pogovorni bot ChatGPT. Smo še v zgodnjih dnevih implementacije, a nekateri modderji so zadevo že implementirali v svoje izdelke, med njimi pa se je zdaj znašel tudi modder Bloc, ki je za igro GTA 5 ustvaril prav posebno mini kampanjo.

Mod se imenuje Inworld Sentient Streets, gre pa za kratko zgodbo, v kateri nastopate v vlogi navadnega policista. Na voljo imate tri ločene spremljevalce, vsak od teh pa ima svojo osebnost in z njimi se lahko nato odpravite v opravljanje tipičnih policijskih misij. Na papirju se tole sliši kot nekaj, o čemur sploh ne bi bilo vredno pisati, a temu ni tako.

Mod namreč na veliko izrablja umetno inteligenco. V tem primeru gre tu za navezo dveh takšnih umetnih pameti: Inworld AI Character Engine in ElevenLabs, ki vsem likom poda dokaj realistično glasovno igranje. Inworld Sentient Streets vsebuje več kot 30 takšnih oseb, ki jih najdete znotraj sveta, z vsakim od njih pa lahko imate dolge pogovore, saj se umetna inteligenca zaveda, da se nahaja v igri in se dinamično odziva na dogodke.

Vse to lahko vidite v zgornjem igralnem posnetku. Mod sicer ima pomanjkljivosti: ElevenLabs je trenutno še daleč od tega, da bi kruh odžiral profesionalnim glasovnim igralcem in nekam smešno je, da v pogovoru vsak od policijskih partnerjev najprej omeni svoj vzdevek. A na splošno je zadeva impresivna, saj se lahko z NPC-ji pogovarjamo preko mikrofona, ti pa se nato dinamično odzivajo na dogodke okoli sebe.

Inworld Sentient Streets si lahko prenesete iz sledeče povezave, a namestitev ni tako enostavna, zato si podrobno preberite navodila inštalacije. Tudi če vse naredite prav boste znotraj igre mod morali aktivirati preko vnašanja komand v konzolo, vendar pa boste na koncu dobili zanimivo igralno izkušnjo, ki je tudi okno v vse prihajajoče mode.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime