Titan Quest 2 uradno najavljen

Igričarski svet je leta 2006 dobil lepo darilce v obliki igre Titan Quest, ki za sabo sicer ni imela titanskega proračuna, a je zadevo reševala zabavna igralna formula akcijskega RPG-ja, ki jih je bilo takrat kriminalno malo. Titan Quest je izšel ravno v času, ko so imeli igralci poln kufer preigravanja igre Diablo 2 in so potrpežljivo čakali na tretji del, novinec pa je v vmesnem času podal zabavni sprehod skozi antično Grčijo v kateri smo se spopadali z mitološkimi pošastmi tipa kentavri, mantikorami in harpijami.

Od originala je preteklo že toliko časa, da je vmes založnik THQ bankrotiral in se nato ponovno rodil pod imenom THQ Nordic, ta pa je nato leta 2016 priskrbel manjšo predelavo Titan Quest Anniversary Edition, ta pa je kasneje dobila še tri ločene razširitve Ragnarok, Atlantis in Eternal Embers.

Predelava in dodatki so se očitno prodali v dovolj veliki nakladi, da je THQ Nordic zdaj odobril delo na nadaljevanju in tega prvič predstavil na svoji konferenci, ki je bila v živo predvajana v soboto. Titan Quest 2 je bil zaupan v roke razvijalca Grimlore Games, ki je pred tem spočel igro SpellForce 3 in je zdaj prvič pripravljen skočiti v vode akcijskih RPG-jev, ki te dni dobivajo manjši preporod. Diablo 4 je lepo pokazal, da je za tosortnimi igrami še veliko zanimanja, prihajajoči Path of Exile 2 pa je prav tako nase privlekel ogromno radovednih oči.

Prvi napovednik za Titan Quest 2 sicer ne pokaže igranja, je pa iz njega jasno, da se bomo tokrat spopadali z grško boginjo Nemesis, ki bo povzročala težave špartanski vojski, saj bo njene vojščake neka sila najprej pobila ter jih nato zopet vstala od mrtvih.

Žal trenutno ne vemo niti leta izida, lahko pa si nekaj slik iz dejanske igre ogledate na uradni Steamovi strani, tam pa si lahko igro dodate pod seznam želja. Predelani Titan Quest Anniversary Edition je trenutno znižan na samo 4,99 €, lahko pa si privoščite tudi paket, ki vsebuje vse tri dodatke in sicer po ceni 21,34 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime