Starfield si zdaj lahko prednaložite, a si rezervirajte 140 GB prostora

Medtem, ko se nekateri še zdaj prebijajo skozi vso gigantsko vsebino, ki jo ponuja Baldur’s Gate 3, je pred vrati že nova titanska RPG izkušnja. Govora je namreč o igri Starfield, povsem sveži enoigralski izkušnji razvijalca Bethesda, ki nas bo enkrat za spremembo popeljal v črnine vesolja, tam pa nas čaka preko 1.000 planetov, ki samo kličejo po raziskovanju in streljanju, za prevažanje naokoli pa se bomo lahko poslužili svoje vesoljske ladjice, ki jo bomo lahko opremljali in si tako zares izpolnili mokre sanje vesoljskega raziskovalca ali pa nemara pirata.

Starfield je tista igra, ki bo Microsoftovem katalogu vdihnila nekaj prepotrebne svežine in ni jih malo, ki so si naročnino Game Pass aktivirali ravno zaradi tega naslova, ki je v nastajanju že celo večnost in bi prvotno moral iziti slabo leto nazaj. Takrat igra očitno še zdaleč ni bila pripravljena na izid, na kar je namigoval tudi nekam revni prvi igralni napovednik, a vmes so se stvari drastično spremenile in na Microsoftovi junijski konferenci je zadeva bila videti močno bolj izpopolnjeno.

Datum izida se nezadržno približuje zato je Bethesda začela tudi pospeševati oglaševalsko kampanjo. Dobili smo tri kratke animirane videe, ki prikažejo življenje znotraj Starfielda, na uradni strani pa smo pred kratkim dobili podrobno časovnico, ki prikaže tiste najbolj pomembne dogodke v zgodovini tega vesolja in sicer od leta 2050, ko ljudje prvič prispemo na Mars pa vse do leta 2330, ko se začno dogodki znotraj igre.

Bethesda je prav tako včeraj omogočila predčasno namestitev igre, ki na PC-ju tehta 140 GB. Datoteke si lahko prenesete tudi tisti, ki si lastite naročnino Game Pass in tako boste ob dnevu izida že takoj pripravljeni za igranje. Na konzoli Xbox Series X je obseg malce manjši, tako da je tam treba prenesti “zgolj” 125 GB.

Starfield uradno izide 6. septembra, a tisti najbolj nepotrpežljivi se lahko do igranja dokopljete malce prej. Tisti, ki boste prednaročili dražji verzije igre Digital Premium Edition ali Constellation Edition boste v igranje lahko skočili že 1. septembra. Takšno predčasno igranje je na voljo tudi naročnikom Game Passa, ki lahko dokupijo Premium Edition Upgrade, a bodo najprej morali odšteti 34,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime