Assassin’s Creed: Mirage prihaja teden prej, Alan Wake 2 pa 10 dni kasneje

Letošnji oktober bo tako nabit z visokoprofilnimi naslovi, da se bodo založniki in razvijalci naravnost tepli za vašo pozornost. Gneča je takšna, da so založniki začeli malce bolj taktično razporejati svoje naslove in prestavitve datumov ne prihajajo na račun tega, ker bi šlo v razvoju nekaj narobe, ampak bolj zaradi tega, da založniki ne želijo drug drugemu hoditi v zelje in si tako krajšati dobičke od prodaje, hkrati pa želijo igralcem ponuditi dovolj časa, da uživajo v vseh teh ogromnih igrah.

Ena prvih takšnih prestavitev se je zgodilo v primeru igre Baldur’s Gate 3, ki je ven zlezla mesec prej kot pa napovedanega in to samo zato, da bi imeli igralci dovolj časa za preigravanje preden izide Starfield. Zdaj pa so se začele nove takšne prestavitve, saj je Ubisoft napovedal, da bo Assassin’s Creed: Mirage ven pokukal teden prej, kot pa je bilo sprva zapovedano, tako da ga bomo po novem lahko igrali že od 5. oktobra dalje. Ubisoft kakšnega razloga za bolj zgodnji datum ni navedel, a morda je želel svoj največji letošnji naslov poriniti ven pred vsemi ostalimi, ki se gužvajo v oktobrski vrsti.

Je pa svoj razlog za 10-dnevno zamudo navedel razvijalec Remedy Entertainment, ki bo po novem igro Alan Wake 2 izdal 27. oktobra. Na Twitterju oziroma X-u so zapisali, da je oktober neverjeten mesec kvalitetnih iger in da želijo s tem zamikom datuma igralcem ponuditi dovolj časa, da v popolnosti izkusijo tuje naslove in si nato vzamejo čas še za drugo potovanje nesrečnega pisatelja Alana Wakea. Poteza ni slaba, saj se konec oktobra malce sprostijo izidi, medtem ko bi se 12. oktobra za prodajo po polni ceni morali kosati z igrami kot so Forza Motorsport, Detective Pikachu Returns in Lords of the Fallen, po novem pa sta mu najbližje Spider-Man 2, ki izide 20. oktobra in Cities: Skylines 2, ki se bo rodil 24. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime