Take-Two je tisti zanimiv mod za GTA 5, ki ga poganja umetna inteligenca, pobrisal iz interneta

Samo nekaj dni po temu, ko sta založnik Take-Two in razvijalec Rockstar najavila nakup modderjev, ki so spočeli huronsko popularne RP strežnike FiveM prihaja novica o novem zatiranju modderske skupnosti. Nakup je nekatere igralce navdal z upanjem, da je nemara Take-Two postal bolj naklonjen vsebini, ki jo je ustvarila skupnost, a očitno temu ni tako.

Iz obličja interneta je namreč izginil mod Sentient Streets – zanimivem projektu, ki smo ga popisali tudi mi. Gre v bistvu za povsem novo zgodbo znotraj igre GTA 5 v kateri nastopamo v vlogi policista, a tista največja privlačnost je umetna inteligenca, ki je poganjala nekatere NPC-je, s temi pa smo se lahko pogovarjali preko mikrofona, z njimi kramljali med vožnjo v avtu, NPC-ji pa so se celo dinamično odzivali na razne pripetljaje znotraj igre.

No, nič od tega zdaj ne bomo mogli več igrati, saj je Take-Two udaril po mizi in zahteval izbris modifikacije iz interneta. Na spletni strani Nexus Mods zadeva ni več dostopna, Take-Two pa je šel celo tako daleč, da je od YouTuba zahteval izbris igralnega posnetka, ki prav tako zdaj ni več dostopen. Ustvarjalec moda Bloc je nato na svojo roko zadevo izbrisal iz spletne strani GTA 5 Mods, saj je želel prihraniti glavobole lastnikom strani.

Bloc je sicer poskušal stopiti v kontakt z založnikom in razvijalcem, a zaenkrat so njegova e-mail sporočila bila ignorirana. Pravi, da bi imel rad vsaj priložnost, da bi se zagovarjal, a očitno založniku ni besed in je raje samo sprožil svoj pravni oddelek, brez da bi kadarkoli vmes stopil v kontakt s kreatorjem.

Bloc je v daljšem zapisu na YouTubu pikro pripomnil, da bi se Take-Two lahko raje ukvarjal z boljšo cenovno politiko glede svojih iger, s čimer je namignil na nedavno izdajo predelave igre Red Dead Redemption za PlayStation 4 in Nintendo Switch, ki stane 50 €, a kakšnih konkretnih izboljšav ne vsebuje, hkrati pa se je obregnil ob junijsko razširitev Mercenaries za Grand Theft Auto Online, ki je iz igre umaknila okoli 200 avtomobilov in motorjev, ki so postali na voljo samo naročnikom servisa GTA+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime