Black Myth: Wukong pokazal skoraj uro novega igranja

Na igro Black Myth: Wukong čakamo že vse od leta 2020, ko je kitajski razvijalec Game Science celotni svet odpihnil s prikazom prvega igralnega napovednika, ki je bil zares videti kot nekaj, kar bodo zmožne prikazati samo konzole in nemara tudi PC-ji naslednje generacije.

Od takrat smo o igri slišali bolj malo, saj je bil prvi napovednik bolj tehnološki demo, medtem ko je bilo meso igranje še treba ustvariti. Zadnja tri leta se je Game Science ukvarjal prav s tem in počasi in vztrajno je gradil igralno izkušnjo, ki bo sicer nosila mehanike “soulslike” žanra in je v novih napovednikih videti kot nekakšna mešanica iger Sekiro: Shadows Die Twice in God of War.

Zgodba bo sledila legendarni kitajski knjižni pripovedi Journey to the West, v glavni vlogi pa bo nastopal izjemno gibčni Monkey King, ki se bo spopadel z nekaterimi pošastmi kitajske mitologije. V novem igralnem napovedniku, ki v obseg meri skoraj eno uro lahko vidimo, da je Game Science izjemno veliko napora vložil v grajenje prepričljivih in unikatnih nasprotnikov, kjer je praktično vsak od njih šef in bo za bojevanje zahteval veliko napora.

Black Myth: Wukong glede na prikazano izpade kot hudo zahtevna igra, saj naši napadi s palico šefetinam komajda poškodujejo zalogo zdravja, medtem ko so oni izjemno agresivni, ves čas izvajajo navadne in posebne napade ter se radi tudi izmaknejo. Igralni posnetek sicer ni uraden, zaradi česar je ločljivost na psu, a tudi iz tega bolj nejasnega posnetka lahko razberemo čudovite animacije, ki nas bodo spremljale na vsakem koraku.

Leto nazaj je na plano zlezel tudi uradni video, ki ga je Game Science spočel skupaj z Nvidio. Razlog osem minut dolgega posnetka je prikaz delovanja igre na grafičnih karticah RTX, čeprav nas o lepoti tega naslova, ki bo zgrajen znotraj pogona Unreal Engine 5, res ni treba več prepričevati. Novi video navrže sicer nekaj zanimivosti, ki jih do sedaj še nismo videli kot je denimo transformacija v neko čudno, na udarce odporno spako, ki pa lahko šefom zabije uničujoče udarce, a je časovno omejena.

Black Myth: Wukong je hkrati dobil svoja zapisa v trgovinah Steam in Epic Games Store, datum izida pa je postavljen za 2024, a se bodo nekateri srečneži lahko pozabavali v preigravanju demo verzije, ki bo na voljo na letošnjem Gamescomu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime