Red Dead Redemption je najbolje izkusiti preko emulatorjev na PC-ju

Odločitev razvijalca Rockstar Games, da tudi po več kot desetih letih in ob najavi frišne predelave igre Red Dead Redemption še vedno ne prenese na PC nas je pustila šokirane. Ne vemo sicer kje so se računalničarji tako zamerili enemu največjih razvijalcih v igričarski industriji, a dejstvo ostaja, da je ta s to odločitvijo pustil kupe denarja na mizi, saj bi ta uradna predelava skoraj zagotovo za nekaj časa zasedla vrh Steamovih prodajnih lestvic.

Hkrati pa se Rockstar ni kaj preveč potrudil pri uradnih predelavah za konzolo PlayStation 4 in Nintendo Switch. Sicer resda lahko zdaj to igričarsko klasiko po novem igramo na vseh sodobnih konzolah, a kakšne resne nadgradnje tekstur nismo dobili, igra pa še vedno teče pri samo 30 sličicah na sekundo, a na konzolah PlayStation 4 Pro in PlayStation 5 zdaj vsaj lahko uživamo v 4K ločljivosti.

Kljub temu, da je predelava za PC izostala, računalničarji niso ostali povsem praznih rok. Predelava za Nintendo Switch namreč pomeni tudi to, da je igra zdaj postala na voljo za preigravanje preko emulatorjev. Red Dead Redemption smo sicer lahko že prej preigravali preko emulatorja Xenia, ki je simuliral konzolo Xbox 360, a za to si moral imeti kar močno mašino, emulacija pa je imela svoje težave in grafične napake.

Emulatorja Yuzu in Ryujinx pa sta precej bolj izpopolnjena in zato niti ni presenetljivo dejstvo, da sta bila zmožna Red Dead Redemption poganjati že od prvega dneva, a z določenimi kompromisi. Grafična knjižica Vulkan je namreč imela grafičnega hrošča, zato je bilo treba preklopiti v način OpenGL, ki pa je počasnejši. Vendar pa so razvijalci že po enem dnevu odpravili hrošče v Vulkanu in zdaj lahko igro že igramo pri 60 sličicah na sekundo pri ločljivosti 4K. Sicer je potrebno narediti še nekaj optimizacije, tako da je stabilnih 60 sličic na sekundo rezervirano na najmočnejše strojčke, a tudi moj procesor Ryzen 5 3600 je skupaj z grafično kartico RTX 3070 igro poganjal med 40 in 60 sličicami na sekundo, kar je povsem igralno, med testiranjem pa nisem naletel na prav nobeno grafično napako.

Emulator Yuzu najdete tule, Ryujinx pa na naslednji povezavi, seveda pa boste datoteke za igro morali izluščiti sami, navodila za to pa se nahajajo tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime