Rockstar uradno napovedal predelavo igre Red Dead Redemption

Po letih ugibanj je razvijalec Rockstar Games končno naredil nekaj glede igre Red Dead Redemption, ki je vse od leta 2010 ostala ujeta znotraj okovov ostarelih konzol PlayStation 3 in Xbox 360. Govorice o morebitni predelavi so v zadnjem mesecu postale še posebej glasne, saj je korejska komisija za starostno ocenjevanje iger označila nov vnos za igro Red Dead Redemption, to pa je bil najbolj jasen znak do sedaj, da se pripravlja nekaj večjega.

Igralci in novinarji smo ugibali, kaj točno je za nas pripravil Rockstar. Nas morda čaka večja predelava, ki bi kampanjo prenesla v sodobni pogon igre Red Dead Redemption 2? Bo morda Rockstar pri selitvi igre priskrbel tudi nekaj nove vsebine, ki bi bolje povezala zgodbi protagonistov Arthurja Morgana in Johna Marstona? Morda pa bomo dobili nekaj manjšega, kot je dvig ločljivosti, izboljšanje tekstur in selitev igre na moderne konzole in PC?

No, Rockstar Games je včeraj uradno naznanil projekt, ki ga ne moremo označiti za drugo kot pa en moker prdec. Razvijalec je šel namreč po poti najmanjšega odpora in napovedal predelavo igre za konzoli PlayStation 4 in Nintendo Switch, PC-jašem pa pokazal en lep in debel sredinec.

Red Dead Redemption tako resda dobiva predelavo, a ta je prava komedija. Tole v bistvu ne bi niti označili za predelavo, ampak zgolj za selitev na malce bolj moderne konzole in še pri teh je izvzeta konzola PlayStation 5, medtem ko Xbox sploh omenjen ni. Slednje se je verjetno zgodilo z razlogom: Microsoft je na lastno roko preko združljivosti za nazaj poskrbel za predelavo igre, ki na konzolah Xbox One in Series X teče pri ločljivosti 4K, a žal pri samo 30 sličicah na sekundo.

Nova verzija igre bo sicer vsebovala tudi dodatek Undead Nightmare, a ji bo manjkala večigralska komponenta, za ta “paket” pa bo treba odšteti 49,99 €. Ta cena velja za digitalni verziji igre, ki izideta že 17. avgusta, na voljo pa bosta tudi fizični različici, ki pa bosta police trgovin zagledali šele 13. oktobra.

Prenovljeni Red Dead Redemption bomo lahko zagnali tudi na konzolah PlayStation 5, a zdi se, da bomo pri tem deležni samo malce hitrejšega nalaganja stopenj. Izostanek omembe novejše konzole najbrž nakazuje na dejstvo, da ne bomo dobili podpore za 60 sličic na sekundo, o kakšnem naprednem tresenju kontrolerja DualSense in HDR podpori pa lahko najbrž samo sanjamo.

Zagotovo pa najbolj boli izostanek PC verzije, čigar igralci po več kot 10. letih zopet ostajajo praznih rok. Dobra novica je vsaj to, da bo verzija za Nintendo Switch skoraj zagotovo dobro tekla na emulatorjih, ki so bolj izpopolnjenih od tistih za konzoli PlayStation 3 in Xbox 360, a to je bolj slaba tolažba za tiste, ki so želeli igro preprosto kupiti na Steamu in končno ugledati zaključek zgodbe kavboja Johna Marstona.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime