Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 naj bi izšel konec oktobra

Ne vemo sicer kakšno prekletstvo je zajelo franšizo Vampire: The Masquerade – Bloodlines, a več kot očitno neko višje vampirsko božanstvo tem igram preprosto ni naklonjeno. Igralci se sicer strinjajo, da je originalna igra iz leta 2004 ena najboljših prvoosebnih RPG izkušenj, kar pa se tiče iger z vampirji pa je verjetno po dveh desetletjih še vedno na prvem mestu. Vendar pa je imel prvi del dve veliki težavi: zaradi pritiska založnika je igra izšla v nedokončanem stanju, s tako velikimi hrošči, ki so igralcu preprečili nadaljevanje igranja štorije, igra pa je izšla na isti dan kot Half-Life 2, zaradi česar je hudo utrpela prodaja.

Ti dve težavi sta bili dovolj obširni, da sta pokopali priznanega razvijalca Troika Games, igra pa je od takrat dobila kultni status, ki se ga je kot novi lastnik licence odločil izkoristiti založnik Paradox.

A žal je prekletstvo tudi po dvajsetih letih še vedno prisotno. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 je bil najavljen leta 2019 in bi moral iziti že v 2020, vendar pa se je takrat pripetila prva prestavitev izida, hkrati pa je bil odpuščen Brian Mitsoda, ki je spisal zgodbo tudi v originalni igri. Nakar je bil odpuščen še kreativni režiser, v začetku leta 2021 pa je Paradox iz razvoja odstranil kar celega razvijalca Hardsuit Labs. Pri vseh teh težavah smo pričakovali, da je bil projekt preklican, a očitno temu ni tako. Paradox je najavil, da bo razvoj dokončal nek drug njihov razvijalec in da je igra v dobrih rokah, a vse do sedaj novega imena za razvojnim krmilom ni razodel.

Se zna pa vse to spremeniti kaj kmalu. Nekdo je namreč opazil, da so se na strani založnika Plaion pojavili novi zapisi glede igre Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, zraven pa je pripisan tudi datum izida, ki naj bi se zgodil že 27. oktobra tega leta. Vidimo lahko dve različici igre: Unsanctioned Edition in First Blood Edition, igra pa naj bi izšla na PC-ju ter konzolah prejšnje in trenutne generacije.

Če datum izida res drži potem bo Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 zopet izšel v mesecu, kjer se večje igre kar prerivajo za svoj čas pod žarometi, kar bi znalo zopet slabo vplivati na prodajo. Tako hiter izid bi bil hkrati veliko presenečenje, saj še vedno nimamo imena novega razvijalca, a zdi se, da se pripravlja neka nova obsežna najava. Twitter račun World of Darkness je nekaj dni nazaj začel dražiti z najavami glede igre Vampire The Masquerade, to pa naj bi se zgodilo na sejmu PAX West, ki se bo odvil med 1. in 4. septembrom in morda takrat dobimo tudi kakšno uradno vest glede datuma izida in ime frišnega razvijalca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime