NVIDIA najavila predelavo Half-Life 2: RTX in ta je videti neverjetno dobro

NVIDIA pridno dela na promociji svojih grafičnih kartic RTX in orodja RTX Remix, ki modderjem omogoča vpeljavo ray tracing osvetljave v starejše naslovi, ki s tem dobijo nekaj svežine, igralci pa s tem dobimo izgovor, da se lotimo vnovičnega preigravanja nekaterih igričarskih legend.

RTX Remix je na voljo vsakemu modderju, NVIDIA pa rada v partnerstvo stopi s tistimi najbolj obetavnimi projekti. Na svojo roko so predelali legendarno igro Portal, zdaj pa so se spravili še na igro Half-Life 2, ki bo dobila pošteno prenovo pod imenom Half-Life 2: RTX.

Kako je stvar videti v praksi lahko dobro vidite preko zgornjega dražilnika, kjer je NVIDIA naredila primerjavo izvirnika iz leta 2004 ter prenovljene različice, ki se prikaže ob iztočnici RTX ON. Primerjava bi morda kakšnemu gledalcu, ki se ne spozna preveč na tehnologijo, znala vzbuditi mnenje, da je nova čudovita grafična podoba samo posledica ray tracing osvetljave a temu ni tako.

Na tej predelavi namreč delajo nekateri najbolj popularni modderji, ki se že leta bavijo z ustvarjanjem projektov za igro Half-Life 2, ti pa niso vpeljali samo nove teksture, ampak priskrbeli tudi nove modele in povsem frišne teksture, ki jih nato ray tracing osvetljava pripelje do polnega sijaja. Ekipa se zdaj druži pod imenom Orbifold Studios in NVIDIA pravi, da je Half-Life 2: RTX najbolj impresivna grafična predelava te igre doslej. Oporekati jim ravno ne moremo, seveda pa bo treba počakati na polno verzijo moda, ki zna ob bolj napetih scenah boja utrpeti kakšno težavo z optimizacijo.

Half-Life 2: RTX še nima datuma izida, vsebuje pa mod uradno stran na kateri ustvarjalci tudi rekrutirajo nove prostovoljce, ki so enako strastni kot ostali člani ekipe.

Ni pa to edina grafična nadgradnja, ki je trenutno v nastajanju za igro Half-Life 2. Leta 2021 smo pisali o projektu Half-Life 2: Remastered Collection na katerem dela modder Filip Viktor, ta pa je v preteklosti ustvaril popularno grafično obnovo Half-Life 2: Update. Remastered Collection je še vedno v nastajanju, zato se zna zgoditi, da bomo v prihodnosti izbirali med dvema modoma, zdi pa se, da bo Remastered Collection malce bolj veren tisti podobi, ki nam jo je 20 let nazaj prinesel Valve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime