Half-Life 2 dobiva predelavo, ampak ne iz strani Valva

Bomo kdaj dobili čisto pravo nadaljevanje Half-Life serije? Morda, ampak stavimo, da je to še dolga leta stran. Od huronsko uspešnega drugega dela je preteklo že dolgih 17 let in čeprav smo lani dobili polnadaljevanje Half-Life: Alyx, je bilo to namenjeno samo VR napravam, medtem ko je famozni tretji del še vedno samo stvar legend.

K sreči nas že dve desetletji zabava pridna modderska skupnost. Dobili smo cel kup manjših projektov in enega resnično gromozanskega, ki sliši na ime Black Mesa. Sprva skromna modifikacija je prerasla vse meje in na koncu postala uradno odobrena predelava prvega dela, ki je celo dobila blagoslov razvijalca Valva in se sedaj prodaja na Steamu.

Morda bo po enakih stopinjah šel tudi drugi del. Pozorne oči so namreč na podatkovni strani SteamDB opazile zapis o skrivnostnem projektu Half-Life 2: Remastered Collection. Seveda se je pri igralcih takoj dvignilo upanje, da bomo končno pridobili uradno predelavo drugega dela in obeh dodatnih epizod. A to je samo na pol res.

Half-Life 2: Remastered Collection je v bistvu modifikacija iz strani modderja Filipa Victorja, a glede na to, da ima zadeva svoj SteamDB zapis, to zna pomeniti, da je modifikacija dobila uraden žegen iz strani Valva. To je nato potrdil tudi Tyler McVicker, ki je znan po svojih dobrih virih znotraj Valve studia.

Na predelavi dela ekipa, ki je do sedaj spočela impresivno modifikacijo Half-Life 2: Update. Ta je v igro dodala cel kup tehničnih nadgradenj, kot so denimo boljše osvetljevanje, HDR podporo in popravke hroščev. Update je v igro vpeljal tudi komentatorski način, kjer na različnih delih igre svoja mnenja podelijo večja YouTube imena, ki so v preteklih letih pridno preigravala Half-Life 2.

Datuma izida seveda še nimamo, Victor pa je zapisal, da bo Remastered tako velika nadgradnja, da bo prejšnja modifikacija Update ostala pozabljena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime