Sonyjeva prenosna konzola PlayStation Portal stane 220 €

Sony je včeraj svoji prenosni konzoli, ki jo je doslej imenoval s kodnim imenom Project Q, vendarle nadel uradno ime in zraven pristavil še uradno ceno.

Prenosna naprava se bo imenovala PlayStation Portal in njeno delovanje in funkcije so znane že dolgo. Tole ne bo naslednik Sonyjeve prejšnje prenosne konzole PlayStation Vita, ampak naprava, ki bo imela močno bolj omejeno delovanje. Omogočala bo namreč samo poganjanje iger na domačem Wi-Fi omrežju, za igranje pa boste potrebovali prižgano konzolo PlayStation 5. Ob najavi, da Sony trenutno testira streaming PlayStation 5 iger preko pretočne storitve PlayStation Plus smo pomislili, da bo takšna funkcionalnost prispela tudi na PlayStation Portal, a temu ni tako. Na Portalu ničesar ne bomo zaganjali lokalno, tako da če vam doma pade mreža zadeva postane navadna nekoristna opeka. Sony tudi sam priznava, da je naprava namenjena izključno domovom, kjer je televizor s priklopljeno konzolo trenutno zaseden, zato lahko igralec zabavo preko Portala preseli v drugo sobo.

PlayStation Portal vsebuje LCD zaslona, premera 8 palcev, ki teče pri ločljivosti 1080p in se osvežuje pri 60 sličicah na sekundo. Vsebuje tudi napreden kontroler, ki bo funkcionalnosti enak igralnemu ploščku DualSense iz konzole PlayStation 5, tako da boste deležni naprednega tresenja, a zaenkrat še nimamo informacij, kakšna bo vzdržljivost baterije.

Portal vsebuje še en večji minus, ki zna marsikoga odvrniti od nakupa. Naprava namreč ne podpira povezovanja preko Bluetootha ampak se zanaša na novo tehnologijo PlayStation Link. Sony pravi, da je Bluetooth prepočasen, da bi dostavil dobro igralno izkušnjo, zato so podporo zanj opustili, PlayStation Link pa bo omogočal instantno preklapljanje med različnimi Sonyjevimi napravami. Problem je, da bosta Link podpirale samo nove Sonyjeve slušalke PULSE Elite in PULSE Explore, ki se bosta prodajala po ceni 150 € in 220 €. V prihodnosti bo Sony omogočal tehnologijo Link tudi zunanjim izdelovalcem slušalk, a dejstvo ostaja, da vaše trenutne brezžične slušalke na Portalu ne bodo delovale in sem notri so prištete tudi Sonyjeve lastne PULSE 3D slušalke za PlayStation 5. K sreči je vsak prisoten 3,5 mm vhod, tako da lahko na Pulse priklopite žične slušalke, za brezžično igranje pa bo preprosto treba najprej odšteti denarce Sonyjev.

V tem primeru bo treba denarnico odpreti na precej široko. PlayStation Portal bo zase zahteval 220 €, kar ni ravno poceni, ta cena pa močno naraste, če si boste zaželeli brezžičnega igranja, saj bo v tem primeru treba odšteti vsaj 370 €.

PlayStation Portal še nima datuma izida, a analitiki predvidevajo, da naj bi izšel enkrat novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime