Stalker 2 pokazal akcijsko obarvan igralni napovednik

Žal leto 2023 ne bo tisto, ki nam bo prineslo drugo poglavje franšize Stalker, ki je bilo doslej večkrat prestavljeno. Ukrajinski razvijalec GSC Game World namreč z eno roko programira, z drugo pa se v resničnem življenju upira ruskemu vojaškemu napadu na Ukrajino, kar je seveda vplivalo na razvoj igre. Studio se je sicer preselil v Prago, a to ni rešilo vseh njegovih težav, saj so nekateri člani ekipe poprijeli za orožje in se šli borit za svojo domovino, zaradi nasprotovanja vojni pa je studio postal tarča za ruske hekerje, ki so jim celo vdrli na strežnike in jim odtujili izvorno kodo.

Skratka, če komu lahko upravičimo večkratne zamude, potem je to zagotovo studio GSC Game Worlda, za katerega se čudimo, da v takšnih pogojih sploh lahko dela na AAA projektu. Vendar pa je treba kljub vojni treba zaslužiti za kruh in denarce za tega si bo studio zagotovo prislužil, saj je v novem napovedniku za Stalker 2 akcija videti naravnost slastno in vredna čakanja.

Igralni napovednik Bolts & Bullets se tokrat osredotoči predvsem na akcijo, ki je v tej igri, ki rada izpostavi grajenje prepričljive atmosfere, zagotovo ne bo manjkalo. Z lepo zalogo orožij se bomo lotili mutirancev, ki smo jih sicer srečali ž v prejšnjih Stalker naslovih. Tu so nadležni psi, ki se za nami najraje zapodijo v krdelu ter srhljivi Bloodsuckerji, ki ne samo, da udarijo kot kamion, ampak so zraven še nevidni. Seveda bo tu tudi zalega vojakov iz nasprotnih frakcij, ki jih bo zaradi hranjenja s strelivom najbolj pametno ustreliti direktno v glavo, po življenju pa nam bo stregla tudi okolica. Tako kot prej se namreč še vedno nahajamo v skrivnosti Zoni, ki je izrodila cel kup bizarnih anomalij, te pa ob sebi rade skrivajo zaklade, a so hkrati za nas instantna usmrtitev. Odkrivamo jih s pomočjo vijakov, ki jih mečemo naokoli povsem brezskrbno, saj iz riti vedno lahko potegnemo ven novega, zaradi česar je preprost šrauf serijska oprema vsakega pravega Stalkerja.

Stalker 2 je torej videti odlično, vendar pa ga letos ne bo na spregled. GSC Game World je napovednik izrabil tudi za najavo novega datuma izida, ki se bo po novem zgodil v prvi četrtini 2024, takrat pa boste igro lahko prevzeli na PC-ju, konzolah Xbox Series X, vključena pa bo tudi v naročnino Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime