Kar 87 % ameriških najstnikov prisega samo na telefone iPhone

Telefoni so dandanes statusni simboli, pa če nam je to všeč ali ne. Ne vem sicer, kako točno nam je Apple vsilil razmišljanje, da si samo tisti bolj premožni lahko privoščijo telefone iPhone in ure Watch, a zdaj smo kjer smo in te stvari so se preselile v vsak vidik našega življenja.

Zlasti so k takšnemu razmišljanju podvrženi najstniki, saj ti vsak dan spremljajo razne vplivneže in TikTokerje, vsak od teh pa bodisi tipka po prenosniku Mac ali pa dela posnetke na iPhonu, zaradi česar seveda želijo tudi sami nositi te naprave, kakšen Android pa uporabljajo samo tisti, ki nimajo denarja za kaj drugega ali pa so preprosto prestari, da bi sodelovali v tehnologiji generacije Z.

Leta nazaj nas je na takšno razmišljanje opozarjal South Park, ko je Cartman na vsak način želel tablico iPad, medtem ko mu je njegova mama želela kupiti nekaj cenejšega, zaradi česar Eric doživi praktično živčni zlom. Stvari se od takrat, vsaj pri Američanih niso bistveno spremenile. V bistvu so najstniki te dni še bolj navezani na Applove izdelke, saj je zadnja raziskava banke Piper Sandler, ki je vprašalnike zastavila 5.690 najstnikom, postregla z res zanimivimi rezultati.

iphone

Glede na podatke je Apple v zadnjih letih pridno nabiral rast najstniških uporabnikov. Delež med Androidom in Applom je leta 2012 je bil v prid Androida, ki ga je takrat uporabljalo 60 %. A ta številka se je močno spremenila že leta 2014, ko je že kar 67 % mlajših prisegalo na telefone iPhone, lani pa je ta številka narasla na kar 87 %. 88 % najstnikov je pri tem dodalo, da bo njihov naslednji telefon ravno tako iPhone.

Med mlajšimi Američani se je tako uveljavilo mnenje, da Androide uporabljajo samo tisti, ki so stari okoli 50 let. Na takšno noto namiguje članek iz strani Wall Street Journal, ki pokaže stanje v družinah, kjer morajo mlajši veliko bolj razmisliti o svojem naslednjem telefonu, saj boš ob odločitvi, da se ti bo po žepu svaljkal Android, od sošolcev deležen čudnih pogledov, kar se bo preselilo tudi med pogovore preko SMS-ov, saj so v iPhonih tisti, ki posedujejo Androida, označeni z zloglasnimi zelenimi oblački, proti ukinitvi katerih se Google bori že leta.

Vendar pa je Apple na njihove prošnje gluh in to niti ni presenetljivo, saj so ravno preko takšnih potez prilezli do svojega statusnega simbola.

Zgornji podatki veljajo za ZDA, medtem ko je slika drugod po svetu malce drugačna. Spletna stran Statcounter pravi, da je delež na svetovni ravni močno nagnjen v korist Androida, ki drži 71 % delež uporabnikov, medtem ko jih je Apple k sebi privabil zgolj 28 %, vendar pa ta statistika ne upošteva zgolj najstnikov. Za Slovenijo Statcounter izdavi podobne številke: skoraj 75 % uporabnikov prisega na Android, medtem ko se za iOS zavzema zgolj dobrih 24 % uporabnikov. Vendar pa tudi pri nas sumimo, da je številka pri najstnikih obrnjena v povsem drugo smer in res bi bila zanimiva kakšna takšna študija tudi za domača tla.

Ob teh številkah bi pričakovali, da je tudi naša stran HOPsi nagnjena v korist operacijskih sistemov iOS, saj predvidevamo, da nas obiskujejo mlajši, a temu ni tako. Podatki za zadnjih šest mesecev namreč pravijo, da si našo stran preko Androida ogleda 63 % obiskovalcev, preko iOS-a pa zgolj 11 %, medtem ko 24 % poberejo PC-ji in prenosni računalniki na katerih teče operacijski sistem Windows.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime