Dune: Part Two prestavljen na marec 2024

Žal se letos ne boste mogli pozabavati v gledanju drugega dela epske pripovedi Dune, ki smo ji pri nas nadeli naziv Dune: Peščeni planet, zaradi česar ima drugi del zdaj trapasto raztegnjen naslov Dune: Peščeni planet, 2. del. Zakaj smo obdržali predpono Dune in nismo filmu nadeli preprosto ime Peščeni planet? Navsezadnje takšen naziv nosi prevedena knjiga iz leta 2018?

Kakorkoli že, Dune: Peščeni planet, 2. del je bil sprva začrtan za 3. november, a zdaj ta datum več ne drži. Razlog za prestavitev ni nekakšna domislica režiserja Denisa Villeneuva, ki bi rad peščene sipine naknadno naredil še bolj sipinaste in titanskim črvom včrtal še kakšnega dodatnega sekalca, ampak je bolj marketinške nravi. Hollywoodski igralci so namreč še vedno sredi stavke, kar ne pomeni samo tega, da jim je prepovedano snemati nove stvari, ampak se ne smejo niti udeleževati promocij že posnetih filmov in serij.

To je velik del promocije novonastalih filmov, ki se ga preprosto pri večmilijonskih projektih ne da spregledati. Spletna stran The Hollywood Reporter poroča, da sta Warner Bros. in Legendary Entertainment čakala do zadnjega, da bi se morda stavka razrešila, a glede na to, da bi se promocija morala pričeti že nekje v začetku septembra, štrajk pa je še daleč od razrešenega, jim ni ostalo drugega kot pa da izid prestavijo na marec 2024 in upajo, da se bodo do takrat stvari spremenile.

Protest Hollywoodskih igralcev ima več ciljev, ki za sklenjene roke potrebujejo veliko dogovorov. Skrbi jim povzroča umetna inteligenca, ki zna verno animirati njihove obraze tudi po njihovi smrti in jih pomlajševati ter prepričljivo glasovno oponašati, a težave so tudi drugje. Pretočni servisi tipa Netflix naj bi si odgriznili prevelik del pogače, teži pa jih tudi dejstvo, da nekateri filmi sploh ne izidejo v kinih, ampak zgolj na pretočnih servisih, zaradi česar jim je odvzeta možnost potegovanja za Oskarje.

Warner Bros. bo prestavil tudi še dva dodatna filma, za katera dejansko sploh nisem vedel, da sta v nastajanju. Prvi je Godzilla x Kong: The New Empire, kjer bosta opičnjak in reptilec združila moči v boju proti novi grožnji, ki bo po novem izšel 12. aprila, drugi pa je animirani film Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, ki temelji na liku Helma Hammerhanda, kralju Rohana, ki se na Helm’s Deepu bori proti armiji Dunlendingsov, dogajanje pa se odvija 183 let pred tisto znano obrambo, ki smo jo gledali v filmu Gospodar prstanov: Stolpa. Vsekakor je že premisa zgodbe dovolj zanimiva, da si zasluži ogled, to pa bomo po novem lahko naredili 13. decembra 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime