Prenosna konzola Legion Go naj bi stala 799 €, izid pa je načrtovan že za oktober

Da se namerava podjetje Legion prav tako udobno namestiti na trg ročnih prenosnih konzol, ki so v bistvu miniaturni PC-ji, smo že pisali. Takrat smo večino informacij dobili iz strani Windows Report, ta ista spletna stran pa ima očitno zelo dobre vire in nekoga, ki je blizu razvoja naprave, saj so zdaj v roke dobili večji dokument, ki vsebuje cel kup informacij glede strojnih specifikacij, prvič pa je bila razodeta tudi cena.

Legion Go, ki bo vizualno dokaj podoben tekmecema Steam Decku in ROG Allyju naj bi vseboval tudi odstranljiva kontrolerja, to funkcijo pa si je sposodil od Nintendo Switcha. Napravo bo poganjal operacijski sistem Windows 11, ki bo vseboval tudi 3-mesečno naročnino na Microsoftov servis Game Pass Ultimate.

legion go

Znotraj ohišja se naj bi nahajale najbolj impresivne specifikacije na trenutnem trgu prenosnih konzol, saj bo igre poganjal procesor AMD Ryzen Z1 Extreme, 16 GB LPDDR5X pomnilnika, medtem ko bomo na področju shranjevanja podatkov lahko izbirali med NVMe M.2 pogoni, kapacitete od 256 GB pa vse do 1 TB.

Tudi zaslon bo večji od konkurence, saj bomo gledali v 8,8 QHD+ palčni ekran, ki bo znal izdaviti ločljivost 2560 x 1600 in se bo osveževal pri 144 Hz. Steam, Deck in ROG Ally vsebujeta zgolj zaslon premera 7 palcev, tako da bo Legion Go proti njima pravi titan, a vprašanje ostaja, kako bo vse to prenesla baterija in kakšna bo vzdržljivost le te.

legion go

A Lenovo se ni ustavil samo pri ustvarjanju prenosnega PC-ja, saj bomo tega lahko uporabljali v navezi z AR očali Lenovo Legion Glasses, ki bodo vsebovala OLED zaslončke, ti pa bodo na vsako oko znali izgotoviti ločljivost 1920 x 1080, osveževanje pa bo omejeno na nekam ubogih 60 Hz. Zdaj imajo tisti odstranljivi kontrolerji malce več smisla, saj bomo na ta način te izrabili v tudi v AR okolici, kar je v bistvu presenetljivo dobro ideja – če bo le funkcionirala, tako kot mora. Malce skrbi povzroča že dejstvo, da AR očala ne bodo brezžična ampak jih bo treba uporabljati skupaj s kablom.

Lenovo naj bi obe napravi uradno predstavil 1. septembra in jih nato v prodajo poslal že enkrat oktobra. Cena Legion Go-ja naj bi znašala 799 €, očala Lenovo Legion Glasses pa se bodo prodajal posebej in sicer po ceni 499 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime