PlayStation Portal izide 15. novembra

Sonyjeva prenosna konzola je nedavno dobila uradno ime PlayStation Portal, podjetje pa je napravi pripisalo tudi ceno, ki bo znašala 220 €, kar je za ene veliko, za druge spet malo.

Večina namreč ni ravno prepričana ali Portal res potrebujejo ali pa je to samo draga igračka za tiste največje zaljubljence v Sonyjev ekosistem. Gre namreč za napravo, ki samostojno ne zna ponuditi ničesar, ampak se zanaša na konzolo PlayStation 5, ki mora biti prižgana znotraj vašega doma. Portal ima preprosto nalogo in sicer igranje na prenosni napravi, ki jo lahko vzamete s sabo v posteljo ali drugo sobo, prav pa pride predvsem takrat, ko je televizor zaseden ali pa bi se preprosto radi umaknili nekam na samo in v miru preigravali svoje najljubše naslove.

Za zabavo boste tako doma potrebovali močno Wi-Fi mrežo, kar dandanes ni več takšna težava kot nekoč, nakar preko pretočnega protokola preigravate svoj izbrani naslov. Portal na žalost na podpira pretočnega igranja preko Sonyjeva lastnega servisa PlayStation Plus, tako da je za igranje nujno prisoten PlayStation 5. Na napravo, ki vsebuje 8-palčni LCD zaslon ločljivosti 1920 x 1080 in se osvežuje pri 60 Hz, ne bo možno povezati Bluetooth slušalk, saj bo za brezžičnost Sony ponujal svoje lastne slušalke, k sreči pa se bo na Portal še vedno moč priklopiti preko kabla in sicer v 3,5 mm odprtino.

Morda se komu zdi naprava zaradi tega preveč okleščena, a vseeno zna v določenih trenutkih priti prav. Včasih se preprosto paše spustiti v igranje sredi ležanja na postelji in čeprav lahko to tehnično naredimo tudi preko telefona na katerega nato priklopimo kontroler, bo imel Portal bolje razporejeno težo, hkrati pa bo vseboval vse pritikline DualSense kontrolerja, kar pomeni dobre učinke vibracij.

Sony je na že objavljeni blog dopisal še datum izida, ki se bo zgodil 15. novembra. Prednaročila so zdaj na voljo na uradni strani, a samo za peščico izbranih držav, med katerimi pa Slovenije ni. Sony pravi, da bodo naknadne države za prednaročilo znane kmalu, a nekako sumimo, da bomo v Sloveniji za svoj kos morali potrpeti kar do uradnega začetka splošne prodaje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime