Super Mario Bros. Wonder je v daljšem igralnem posnetku videti odlično

Nintendo je za igralce včeraj pripravil novi Nintendo Direct, ta pa je bil tokrat povsem osredotočen na njihov naslednji Mario naslov, ki se bo tokrat imenoval Super Mario Bros. Wonder in je navdušil že v prvem napovedniku, zdaj pa se je založnik spravil bolj podrobno razložiti nekatere njegove igralne mehanike.

Tole bo platformska igra, ki jih sicer dandanes ne manjka, a večina njih je skočila v žanr roguelite, medtem ko bo Wonder starošolska platformščina, ki pa bo s sabo prinesla toliko različnih igralnih mehanik, da zna v tem žanru narediti manjšo revolucijo.

Igra nam bo v roke ponudila cel kup različnih likov, ki so privržencem Maria že dolgo znani. Poleg rdeče-modrega vodovodarja bomo lahko prevzeli nadzor tudi nad Luigijem, Toadom, Peach, Daisy, Toadette, Nabbitom in Yoshijem, vsak od teh pa se bo igral malce drugače.

Tiste najbolj pomembne spremembe so se zgodile na področju posebnih sposobnosti, ki jih lahko najdemo tekom stopenj. Vsake toliko naletimo na moč mehurčkov, ki bo sovraga ujel in izničil že od daleč, te mehurčke pa nato lahko plodno izrabimo tudi za platformske izzive. Še bolj zanimiva je transformacija v slona, ki nam omogoči prav posebne poteze, saj lahko z rilcem špricamo ogenj, hodimo skozi majhne prepade in se spravimo v množično odstranjevanje opek. Pri vsem tem navdušijo tudi animacije, saj se Mario v slonji obliki malce težko stlači skozi bližnjo cev, sukanje rilca pa je na splošno hudo prisrčno.

Najbolj zanimiva sposobnost je Wonder Effect, ki nekatere stopnje povsem spremeni in iz njih naredi nekaj, kar bi nam pričarale halucinogene gobice. Ne samo, da se prej statične cevi spremenijo v počasi se polzeče črve, odneslo nas bo celo v vesolje ali pa se bo naš nadzorovani lik spremenil v Goombo, kar mu bo spet dalo nove sposobnosti. Spremeni se celo sama perspektiva, tako da Maria in kompanijo nadzorujemo iz navpičnega pogleda in že zdaj je jasno, da nam bo Wonder Effect dal lepo priložnost za ponovno preigravanje nekaterih stopenj.

Super Mario Bros. Wonder bo omogočil tudi sodelovalno igranje, ki ga bomo lahko izvajali lokalno za enim televizorjem ali pa preko internetne povezave. Sodelovalno igranje vam bo dalo nekatere bonuse kot je denimo oživljanje padlih soigralcev, ki so ob utrpeli preveč škode ali pa omahnili v kakšen prepad.

Super Mario Bros. Wonder je videti preprosto zabavno in pravi vrelec svežih idej, ki jih bomo na Nintendo Switchu igrali od 20. oktobra dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime