Larian razmišlja o potencialnem DLC-ju za Baldur’s Gate 3

Slab mesec je že pretekel od izida igre Baldur’s Gate 3, ki je zabeležila naravnost fenomenalen uspeh, razvijalec Larian Studios pa je po letih kovanja kode ves ta trud dobil poplačan v obliki dobre prodaje in visokih ocen kritikov ter igralcev. Tretji del sage Baldur’s Gate je s svojim uspehom presenetil tudi samega razvijalca, ki te dni uživa v hvalospevih, a hkrati razmišlja o prihodnosti.

O teh načrtih se je za spletno stran IGN razgovoril Tom Butler, ki si pri studiu kruh služi kot produktni vodja. Larian je trenutno zaposlen z delanjem popravkov za igro, saj tako velik izdelek potrebuje kar nekaj uravnoteženj, vedno pa prav pridejo tudi razne optimizacije, čeprav je Baldur’s Gate 3 eden tistih naslovov, ki je na PC-ju že od začetka delal presenetljivo dobro.

Prav tako ekipa veliko naporov vlaga v prenos igre na konzolo PlayStation 5, ki bo tam izšla že 6. septembra in čeprav je ta izid samo še teden stran, za zdaj še nismo videli niti enega pravega igralnega posnetka na tej konzoli. Verzija igre za konzolo Xbox Series X ni bila napovedana, a se je pred kratkim vendarle uspel dogovoriti z Microsoftom o prenosu igre na njihovo platformo, le da s kompromisi glede šibkejše konzole Xbox Series S, ki ne bo vsebovala lokalnega igranja za enim televizorjem.

Je pa začel studio začel razmišljati o bolj konkretni prihodnosti in Tom pravi, da bodo delavci po izidu verzije za PlayStation 5 najprej odšli na en lep dopust ter nato začeli delati konkretne plane. Ti so se pri nekaterih že oblikovali v glavi, saj se vsi strinjajo, da želijo narediti še več vsebine v Baldur’s Gate svetu, a niso še prepričani, kako točno bo ta videti.

Larian je o potencialnih dodatkih in DLC-jih že govoril, vendar pa je šef studia Swen Vincke na začetku tega meseca izjavil, da to ni lahka naloga, saj je treba razmišljati o nadaljevanju zgodbe likov, ki so v originalni kampanji dosegli stopnjo 12, kaj več od tega pa jim da že praktično božje sposobnosti. Poleg tega je treba upoštevati vse pretekle odločitve igralcev in jih organsko povezati v nadaljevanje zgodbe, kar zahteva ogromno napora.

Skratka, zdi se skoraj sigurno, da bo Baldur’s Gate 3 dobil neko razširitev, vendar pa je o njej prezgodaj razmišljati, saj bo za svojo izdelavo bržkone potrebovala vsaj dobro leto, če ne celo dve in bi tako znala iziti enkrat v 2025. Do takrat se lahko veselite vseh večjih posodobitev: ena od teh je že izšla in je na en mah popravila več kot 1.000 hroščev, pa je prav tako zdaj že na voljo in je v obseg naravnost titanska.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime