Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 dobil nov napovednik, razvijalca in datum izida

Igra s kilometrskim imenom Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 je imela za sabo tudi nekaj kilometrsko razvojno cesto. Drugi del zdaj že legendarnega izvirnika iz leta 2004 je imel sicer vzpodbudne začetke, saj sta na projektu delala Chris Avellone, priznani pisec iz celega kupa odličnih RPG-jev kot so Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity in Planescape Torment ter Brian Mitsoda, ki je bil ena glavnih glav pri ustvarjanju originala. Na igri je delal razvijalec Hardsuit Labs in na začetku se je zdelo vse v najlepšem redu, dokler ni založnik Paradox Interactive zaradi nekega razloga odpustil vse po spisku, nakar je zatrdil, da bo razvoj preselil nekam drugam. Kam in komu ni bilo jasno nikomur, dokler ni založnik nedavno brez predhodnega pompa razkril cel kup novih informacij.

Bloodlines 2 je tako dobil svež napovednik in ker so od originalnega načrtovanega izida pretekla že štiri leta, nosi video naslov “Official Announcement”, kot da bi bil projekt zdaj prvič najavljen. Morda nam želi dati ta naslov vedeti, da je bila igra ponovna razvita povsem iz začetka, kar ne bi presenečalo, saj v napovedniku ne vidimo nobenih tistih oseb, ki smo jih videli iz prejšnjih videov.

Svež je tudi razvijalec, saj igra po novem nastaja izpod rok studia The Chinese Room. Gre sicer za znanega razvijalca, ki je v preteklosti spočel kar nekaj dobro ocenjenih naslovov: Dear Esther, Amnesia: A Machine for Pigs in Everybody’s Gone to the Rapture. Ne tako daleč nazaj so napovedali tudi zanimivo grozljivko Still Wakes the Deep, ki se dogaja na naftni ploščadi, zdaj pa so pod svoje okrilje vzeli še nadaljevanje ene najboljših RPG izkušenj v zadnjih 20 letih.

Najava je pri nekaterih igralcih povzročila skrbi. Resda je The Chinese Room spočel nekaj kvalitetnih naslovov, a vsem njim je bilo skupno to, da so spadali v žanr “Walking Simulator”, v katerih se samo sprehajamo iz ene lokacijo na drugo in spremljamo pred sabo dogodke, ki se odvijajo brez naše interakcije. Bloodlines 2 po drugi strani zahteva razvoj RPG prvin, bojevanje, raziskovanje mesta Seattle in opravljanje glavnih in stranskih nalog.

Bo The Chinese Room kos vsem tem nalogam? Kdo bi vedel, a napovednik ni videti slabo. Ena od značilnosti originala je bilo grajenje pristne atmosfere in The Chinese Room vsekakor ima izkušnje pri temu, zdaj morajo samo še izgotoviti zabavno igralno formulo in ta naslov zna postati njihova odskočna deska za prebitje na sceno superzvezdniških studiev igričarske industrije.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 izide čez nekje eno leto, saj ga pričakujemo v jeseni 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime