Grozljivka Alone in the Dark prestavljena v 2024

Zdelo se je, da je za igro Alone in the Dark vse pripravljeno za njen oktobrski izid. Dobili smo krajši demo in stvar je zavzela lep delež konferenca založnika THQ Nordic. Poleg tega govorimo o grozljivki in te se najbolje prodajo konec oktobra, ko okoli straši tradicionalni praznik Noč čarovnic in vsi streamerji svoje gledalce radi zabavajo s preigravanjem najnovejših srhljivk.

Vendar pa je THQ Nordic včeraj odločil drugače in uradni račun igre je tako na X-u napovedal prestavitev igre in sicer na 16. januar 2024. Založnik je kasneje dodatno razložil, da zamuda ne gre na račun problemov glede produkcije igre, ampak da je oktober preprosto preveč natrpan z igrami in da želijo igralcem omogočiti čas, da uživajo v vsaki od izkušenj. Specifično je THQ Nordic v tem primeru omenil naslove Alan Wake 2, Cities: Skylines 2 in Spider-Man 2, čeprav bo oktober prejel še kopico drugih naslovov.

Zaradi gneče iger smo eno takšno prestavitev letos že zabeležili, saj je razvijalec Larian prestavil igro Baldur’s Gate 3 na en mesec prej, saj niso želeli neposredno tekmovati s Starfieldom. Vendar pa je Alone in the Dark malce drugačen, saj bo zamaknjen kar za tri mesece, zaradi česar sumimo, da je morda na igri vendarle treba postoriti še nekaj dodatnega dela in je tale gneča priročen izgovor za prestavitev izida.

Alone in the Dark je nekakšna predelava izvirnika iz leta 1992, ki bo vsebovala novo zgodbo, a veterani serije boste v njej prepoznali nekaj starih obrazov. Nastopali bomo v vlogi detektiva Edwarda Carnbyja, ki mu bo glas in stas posodil znani igralec David Harbour ali pa bomo prevzeli nadzor nad Emily Hartwood (Jodie Comer), čigar stric je nenadoma izginil in vaša naloga bo, da se odpravite v njegovo vilo Derceto Manor, ki gosti duševne bolnike, v temi pa se skriva neka neizrekljiva nevarnost.

Če si želite malce zgodnjega preizkušanja igre in se prepričati, da bo zadeva optimizirana za vaš PC, si lahko še vedno prenesete demo, ki vas čaka na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime