EA napovedal svojo prvo reli igro WRC

Po EA-jevem nakupu razvijalca Codemasters bo ta končno dobil priložnost kovanja nove reli izkušnje, ki bo tokrat podprta z uradno licenco reli prvenstva. EA je namreč najavil novo franšizo, preprosto imenovano WRC, ta pa je glede na prvi napovednik videti dokaj impresivna in bo nostalgikom vrnila spomine na zlato dobro reli dirkanja, ki jo je leta nazaj spočel Codemasters in sicer pod imenom Colin McRae Rally.

WRC bo vseboval polno licenco, kar pomeni 18 uradnih FIA World Rally Championship lokacij in 10 avtomobilov iz kategorij WRC, WRC2 in Junior WRC , ki jih bodo zastopala podjetja Ford, Hyundai in Toyota – med temi bomo našli tudi hibride 4WD Rally1, ki so bili v WRC-ju predstavljeni v prejšnji sezoni. Na voljo nam bo tudi 68 dodatnih avtomobilov, ki jih reli skupnost tretira kot legendarne.

Poleg dirkanja bomo lahko preko Builderja sestavljali svoje unikatne dirkalnike ter se zabavali v večigralstvu, ki bo naenkrat podpiralo 32 udeležencev, ti pa bodo preko konzol PlayStation 5 in Xbox Series X, skupaj s PC-jaši tekmovali na istih strežnikih.

Vse skupaj bo poganjal pogon Unreal Engine 5 in zdi se, da bo EA počasi upokojil svoj lastni pogon Frostbite, saj čedalje več njegovih razvijalec preklaplja na motorček založnika Epic Games. Dobra novica je tudi to, da bo WRC po izidu prejel podporo za VR, kar bo hudo prav prišlo tudi na naših dogodkih.

WRC izide 3. novembra, prednaročniki igre, ki na Steamu stane presenetljivo nizkih 49,99 €, pa boste z igranjem lahko pričeli že 31. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime