Nintendo naj bi za zaprtimi vrati Gamescoma kazal konzolo Switch 2

O nasledniku konzole Nintendo Switch se govori že zelo dolgo in Japoncem je treba čestitati, da so iz tega strojčka, ki je danes star že 6 let, iztisnili takšno količino kvalitetnih naslovov kot so jih. Nintendo je sicer že davno tega obupal nad tem, da bi po grafični plati tekmoval s Sonyjem in Microsoftom, saj se je raje usmeril v razvoj unikatnih iger in strojne opreme, ki bi te podpirale. PlayStation 5 in Xbox Series X resda podpirata ločljivosti 4K in osvetljevanje ray tracing, a samo Nintendo si lahko privošči prodajo kartona iz katerega nato lahko oblikuješ posebne kontrolerje.

Če gre verjeti govoricam spletnih strani VGC in Eurogamer pa naj bi Switch 2 bil precej drugačen od svojega predhodnika in čeprav naj bi še vedno stavil na prenosljivost, naj bi v njem našli tudi močne strojne komponente.

Nintendo naj bi že pred časom poslal prototipne verzije Switcha 2 v roke izbranih partnerjev, nova poročila pa pravijo, da naj bi za zaprtimi vrati Gamescoma Nintendo pokazal Switch 2 v akciji. Viri, ki so bili prisotni pri kazanju nove Nintendove konzole, pravijo, da naj bi videli nadgrajeno verzijo igre Zelda: Breath of the Wild, ki naj bi tekla v boljši ločljivosti in višjih sličicah na sekundo, kot pa je bilo to možno na originalni konzoli.

Switch 2 naj bi v sebi nosil tako impresivne strojne dele, da je bil zmožen poganjati demo izkušnjo The Matrix Awakens, ki ga je zgradil Epic Games za promocijo pogona Unreal Engine 5, hkrati pa je ta demo nakazal moč konzol PlayStation 5 in Xbox Series X. Viri pravijo, da naj bi bila podoba dema na Switchu 2 primerljiva s tisto, ki smo jo pogledali na PS5 in XSX, saj naj bi se pri ustvarjanju konzole Nintendo podal v partnerstvo z Nvidio. Ravno zahvaljujoč tehnologiji DLSS naj bi Switch 2 bil zmožen poganjati tako grafično impresivne naslove, omogočeno pa naj bi bilo celo ray tracing osvetljevanje.

Vsekakor je treba zgornje informacije vzeti z rezervo, a VGC in Eurogamer pravita, da so njihovi viri zanesljivi. Steam Deck in ROG Ally sta vsekakor dokazala, da se da tudi na prenosnih napravah poganjati grafično intenzivne izkušnje, a ray tracing je na teh napravah obstajal zgolj v teoriji. Po drugi strani pa sta obe prej našteti napravi vsebovali strojne dele AMD-ja, ki po ray tracingu pošteno zaostaja za Nvidio.

Nintendo konzole Switch 2, če se bo ta sploh tako imenovala, še ni uradno napovedal, analitiki pa menijo, da bo ta izšla v drugi polovici 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime