Dying Light 2 ima zdaj mikrotransakcije

Dober mesec je minil od presenetljive najave razvijalca Techlanda, da je bil kupljen iz strani kitajskega založnika Tencenta. Techland nam je takrat zatrjeval, da se pri njihovem obratovanju ne bo spremenilo nič in da jim bo ta investicija samo pomagala pri nadaljnji poti, a žal se zdi, da so pri svojih obljubah za hrbtom držali prekrižane fige.

Njihova zadnja igra Dying Light 2 je namreč prejela novo posodobitev 1.12, ta pa je s sabo prinesla tudi mikrotransakcije. V igri se je zvrstil nov dogodek Summer of Horrors, ta pa je tematsko povezan tudi z igro Payday, ki bo kmalu dobila nadaljevanje. Partnerstvo je v svet Dying Lighta pripeljalo posebne zombije, ki nosijo Dallasovo masko z ameriško zastavo, na nas pa je, da te zombije pokončamo in si s tem prislužimo rdeče kristalčke.

Dallas zombiji so urni, tako da za svoje mrcvarjenje potrebujejo kar nekaj zamahov našega orožja, če pa si prislužimo 40 diamantov pa si lahko odklenemo svojo ameriško masko, medtem ko nam 150 diamantov prisluži načrt za izdelavo posebnega orožja, ki nosi obliko vreče z denarjem.

Poleg tega dogodka se je v igri pojavila tudi nova valuta DL, ki jo lahko kupimo s pravim denarjem, preko nje pa lahko kupujemo razne preobleke in orožja. DL točke stanejo od 4,99 € pa vse do 49,99 €, Techland pa pravi, da so s tem poenostavili nakupe raznih preoblek, ki bi jih drugače morali kupovati izven igre na raznih digitalnih servisih. Vsak, ki se bo v igro prijavil do 7. oktobra, bo dobil 500 DL točk brezplačno, a s temi si ne bomo veliko pomagali, saj razne preobleke stanejo veliko več.

Skupnost je zaradi tega zagnala vik in krik in čeprav Techland pravi, da mikrotranskacije nimajo nobene veze z nedavnim prevzemom iz strani Tencenta, tem njihovim besedam verjame bolj malo ljudi. Kritike so bile dovolj glasne, da je Techland na X-u najavil, da bodo nekoliko spremenili cenovni model. DL točke ostajajo, a zdaj bodo igralci lahko vsaj kupili posamezne dele preoblek po nižjih cenah, tako da jim po nakupih točk ne bodo ostale neporabljene DL točke, ki jim po domače rečemo drobiž.

Poleg spornih mikrotransakcije doda posodobitev 1.12 dejansko nekaj pomembnih stvari. Po novem lahko denimo preskakujemo vmesne sekvence, nove animacije za nož in nastavitev, ki igralcem ponudi možnost izbire nasilja, saj nekateri pač ne gledajo radi hektolitrov krvi in razpadajoča telesca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime